Antena Meniu Search
x

Video Investiţie de 2 milioane de euro într-un loc cu istorie din România. Reacţia unui turist străin venit aici

Zidurile Cetăţii Medievale din Sighișoara vor fi reconstruite. Primăria a obţinut o finanţare de aproape 2 milioane de euro prin PNRR, nerambursabili, bani cu care se vor reabilita troansoanele de zid care s-au prăbuşit în urmă cu zeci de ani, iar cele existente vor fi consolidate. Edilul speră că acest proces de reabilitare să repună pe picioare sistemul turistic, mai ales că vizitatorii vor avea şi câteva surprize. 

de Redactia Observator

la 08.11.2023, 12:45

Istoria Cetăţii Sighişoara va fi refăcută, bucată cu bucată. Zidurile din incinta celor trei tronsoane căzute de-a lungul timpului vor fi refăcute din temelie.  

Cetatea Sighişoara a primit o nouă şansă

"Vom avea alei pietonale care se vor lega de treptele din spatele Liceului Teoretic Yosef Halt. Vom crea noi alei pietonale pentru plimbări, promenadă şi, de ce nu, să vizităm toată Cetatea", a declarat Iulian Sîrbu, primar Sighişoara.

Muncitorii s-au apucat deja de treabă. "Trebuie sa facem un zid de sprijin. Aici trebuie să facem şi plombare, şi ţesare. Acolo are mai multe probleme cu mortariul", arată un muncitor. "La pereţi o să folosim doar materiale ca şi piatră şi cărămidă, cărămidă plină, executat manual", spune Gabor Janos, director firmă de construcţii. 

Pe acelaşi subiect

Lucrări la Turnul cu Ceas din Sighişoara

O altă bijuterie istorică va prinde din nou viaţă după mai bine de un secol. Turnul cu Ceas, simbol al Cetăţii medievale se va bucura şi el de banii europeni. "La acoperişul Turnului cu Ceas se lucrează şi în acest moment, practic discutăm despre înlocuirea tuturor grinzilor putrezite şi care prezentau un pericol real de a se prăbuşi", adaugă Iulian Sîrbu, primar Sighişoara.

"În anul 2021, în urma unei ninsori, am avut mari probleme, căzând foarte multe ţigle şi practic s-a început această lucrare de restaurare. De 130 de ani nu a fost făcută lucare de restaurare amplă şi majoră a Turnului cu Ceas şi a acoperişului său", spune Nicolae Teșculă, directorul Muzeului Sighişoara.

"Mi se pare foarte frumos că se investeşte în continuare în Sighişoara pentru că trebuie să atragem turismul ca să putem ţine şi oraşul în viaţă", crede o tânără.

Reacţia unui turist străin, în Sighişoara

Când spunem Cetatea Sighişoara, ne gândim la războaiele medievale, drumuri pietruite, dar şi  tradiţiile lumii de altădată. Şi turiştii ştiu asta, întrucât vin anual să facă cunoştinţă cu istoria locului. "Aflăm poate chestii noi sau chestii pe care le ştim sau le-am citit în cărţi sau le-am învăţat la şcoala", spune cineva.

"Foarte special acest moment, aici. Îmi place foarte mult locul, o excursie foarte frumoasă, oameni foarte drăguţi", mărturiseşte un turist străin. Cetatea Sighisoara atrage anual zeci de mii de turişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Investiţie de 2 milioane de euro într-un loc cu istorie din România. Reacţia unui turist străin venit aici