Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Buchetul de flori pentru profesoare a ajuns de modă veche. Ce preferă cadrele didactice în locul acestui gest

Mai e sau nu la modă buchetul de flori pentru profesoare? Este dilema dezbătută an de an în preajma zilei în care elevii revin la școală după vacanţa de vară. În timp ce unii părinţi consideră gestul de modă veche, cei mai mulţi dintre aceştia fac cozi la florării. Vânzările cresc cu până la 50% in fiecare an în luna septembrie. 

de Florentina Lazăr

la 08.09.2024 , 20:25

Tradiţie cere elevilor să ofere flori învăţătoarei sau profesoarelor în prima zi de şcoală. Bogdan, care a trecut în clasa a cincea, a pus suflet şi a pregătit singur un aranjament floral cu decor inedit pentru fosta lui învăţătoare. "Creioane pentru că sunt de la şcoală, ursuleţul pentru că o iubesc pe doamna şi florile pentru că sunt culori de toamnă", a spus Bogdan, elev. 

Majoritatea părinţilor consideră că este un semn de respect şi preţuire să oferi flori profesorilor - îi învaţă asta şi pe copiii lor. "Nu-i obligatoriu dar e un gest frumos, aşa am fost învăţaţi întotdeauna", mărturiseşte un părinte.

Pentru unii profesori şi părinţi, florile nu mai sunt la modă

Vezi și

Pentru unii profesori şi părinţi, florile nu mai sunt la modă. Preferă alte gesturi de suflet. "Doamna ne-a recomandat să ajutăm un copil bolnav în loc să-i cumpărăm flori", a declarat o mămică. Mulţi profesori îi îndeamnă pe părinţi să nu mai ofere buchete de flori. "Cu bănuţii să facă alte lucruri mai frumoase, de exemplu să îi doneze pentru copii care au probleme", spune şi Georgeta Şerban, învăţătoare.

Cel mai ieftin buchet de flori costă 20 de lei la supermarket şi de la 50 de lei în sus la florărie. "Aleg nuanţele toamnei, plante în ghiveci, dar sunt şi mai pretenţioşi. Buchete mai deosebite cu hortensie sau orhidee, mai speciale", explică Igor Botnariuc, florist.

Şi comenzile online de flori cresc în această perioadă cu până la 30%. 

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Buchetul de flori pentru profesoare a ajuns de modă veche. Ce preferă cadrele didactice în locul acestui gest