Antena Meniu Search
x

Video Bunicii din România, nevoiți să ia bani de la CAR ca să se bucure de sărbători. În ultima lună, împrumurile făcute de pensionari s-au dublat

Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, iar românii au început deja pregătirile. Însă, în acest an sărbătorile vin cu sacrificii pentru bunicii din România care abia se descurcă cu pensia. În ultima vreme numărul împrumuturilor la Casa de Ajutor Reciproc a crescut în toată ţara, iar pensionarii încearcă în fel și chip să găsească soluții ca să se bucure de sărbători. 

de Adrian Obreja

la 10.12.2023, 10:55

Vezi și

Crăciunul din acest an vine cu sacrificii pentru bunicii din România. Numărul împrumuturilor la Casa de Ajutor Reciproc a crescut în ultima vreme, în toată țară, iar pensionarii încearcă în fel și chip să găsească soluții ca să se bucure de sărbători.

Împrumurile s-au dublat în ultima lună

Oamenilor le este tare greu pentru că pensiile sunt mici, iar facturile, medicamentele și alimentele au ajuns să coste cu mult peste cât își permit.

Pe parcursul lunii, s-au făcut în jur de 30 de împrumuturi pe zi la CAR-urile din țară. Asta spre deosebire de lunile trecute, când pragul de oprea la 15 împrumuturi pe zi. Sumele împrumutate de pensionari diferă de la caz la caz, în funcție de nevoi și fondul de cotizație. Astfel că se pot acorda împrumuturi ce înseamnă de 6 ori fondul de cotizație, suma maximă fiind de 45,000 de lei.

Cert este că vârstnicii se descurcă din ce în ce mai greu, ceea mai mare parte a banilor fii d cheltuită pe medicamente, facturi și mâncare. Reprezentanții Caselor de Ajutor Reciproc spun că, după mijlocul lunii decembrie se așteaptă la o creștere a numărului celor care vin să se împrumute, astfel că se poate ajunge si la 60 de împrumuturi pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Bunicii din România, nevoiți să ia bani de la CAR ca să se bucure de sărbători. În ultima lună, împrumurile făcute de pensionari s-au dublat