Antena Meniu Search
x

Ministrul Muncii a dezvăluit care e cea mai mare pensie din România. La polul opus, peste un milion de români trăiesc cu pensia minimă

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezvălui în cadrul uneui eminisuni că 1.200.000 de români trăiesc cu pensia minimă de 1.125 de lei lunar. La polul opus, cele mai mari pensii depăşesc 90.000 de lei, aşadar peste 18.000 de euro lunar. Ministrul Muncii a dezvăluit, de asemenea, și cui aparțin aceste pensii. 

de Redactia Observator

la 09.12.2023, 13:26

Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună
Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună

Întrebat în cadrul unei emisiuni câţi români încasează pensia minimă de 1.125 de lei lunar, ministrul Muncii a dezvăluit că ”1..200.000 de români încasează pensia minimă în acest moment”, potrivit News.ro.

Cea mai mare pensie din România

În schimb, cea mai mare pensie din România atinge 94.000 de lei pe lună, deci 19.000 de euro. Şi nu e singura pensie care atinge această valoare.

”Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Muncii subliniază că foarte mulţi români nu înţeleg cât de important e să aibă contribuţiile sociale plătite la bugetul de stat, deci să nu muncească ”la negru”.

”Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi. Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriţi de la statul român”, a conchis Simona Bucura Oprescu.

Când urmează să-și primească pensionarii pensiileprin Poşta Română

De asemenea, ministrul Muncii le-a transmis pensionarilor că până în 12 decembrie îşi vor primi pensiile prin Poşta Română, iar cei care le încasează pe card vor primi banii după 12 decembrie.

”Din 4 decembrie suntem cu pensiile în plată. Factorii poştali, în perioada 4-12 decembrie, trebuie să le ducă pensionarilor pensiile care se plătesc prin Poşta Română. Aproape jumătate dintre pensionarii României îşi primesc pensiile prin Poşta Română, iar pensionarii să ştie că undeva din 20-20 şi ceva noiembrie colegii noştri au făcut viramentul către Poşta Română în aşa fel încât la începutul lunii decembrie deja factorii poştali să înceapă să le ducă pensiile românilor. Cei care îşi primesc pensiile pe card trebuie să ştie că după 12 decembrie, ca de obicei, îşi vor primi pensiile pe card”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Cei care beneficiază de beneficii şi prestaţii sociale îşi primesc banii din 8 decembrie.

”Românii care beneficiază prin colegii noştri de la AJPIS de beneficii şi prestaţii sociale, alocaţii pentru copii, indemnizaţii şi aşa mai departe, toate drepturile pe care românii le au ca măsuri de la statul român de natura beneficiilor şi prestaţiilor sociale, acestea vor fi plătite ca şi până acum, începând cu data de 8 decembrie şi nu au niciun motiv de îngrijorare. Banii vor veni la timp”, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Ministrul Muncii a dezvăluit care e cea mai mare pensie din România. La polul opus, peste un milion de români trăiesc cu pensia minimă