Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Capital social pentru înfiinţarea unui SRL în 2024. Cât trebuie să depui în cont 

Tot mai mulţi români caută soluţii pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, astfel că mulţi s-au gândit să-şi deschidă un SRL în 2024, dar pentru asta trebuie urmaţi anumiţi paşi, inclusiv stabilirea unui capital social.

de Redactia Observator

la 22.02.2024 , 10:53

Tot mai mulţi români îşi doresc să-şi deschidă un SRL Tot mai mulţi români îşi doresc să-şi deschidă un SRL - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Tot mai mulţi români îşi doresc să-şi deschidă un SRL.

În România există peste 1,1 milioane de companii tip SRL la momentul actual, iar specialiştii se aşteaptă ca numărul SRL-urilor să crească, din diferite motive care s-ar traduce în avantaje financiare.

Există mulţi români care intenţionează să-şi deschidă un SRL în viitorul apropiat, pentru a activa în diferite domenii, dar pentru a-ţi deschide un SRL trebuie urmaţi anumiţi paşi.

Care sunt costurile înfiinţării unui SRL 

Articolul continuă după reclamă

În general, persoanele care intenţionează să-şi deschidă un SRL apelează la serviciile unui avocat care eventual să fie specializat în această direcţie. Astfel că cheltuiala se transformă, practic, în onorariul pentru avocat, iar acesta diferă în funcţie de avocatul ales. Vorbim despre posibilitatea de a cheltui între câteva sute şi câteva mii de lei.

Pe acelaşi subiect

Primii paşi pentru înfiinţarea unui SRL sunt încheierea unui contract de comodat, stabilirea actului constitutiv, rezervarea numelui firmei, declaraţie asociat, declaraţie administrator, stabilirea exactă a capitalului social.

Capital social necesar pentru a înfiinţa un SRL

În ultimii ani s-au vehiculat mai multe cifre în ceea ce priveşte capitalul social necesar pentru înfiinţarea unui SRL. Se vorbea la un moment dat de un capital social necesar de minim 200 de lei sau de o variantă conform căreia să existe un capital social necesar de minim un leu per asociat.

În toamna anului trecut, Marcel Boloş milita pentru o creştere şi o diversificare a capitalului social necesar pentru înfiinţarea unui SRL. Vorbim de un capital minim necesar de 1.000 de lei pentru tinerii de până în 35 de ani care îşi deschid un SRL şi un capital minim necesar de 5.000 de lei pentru cei care "îşi doresc într-adevăr să deschidă o societate pentru a avea activitate economică şi nu pentru a face evaziune fiscală".

Marcel Boloş milita şi pentru ideea conform căreia o persoană să aibă de plătit de 10 ori mai mulţi bani dacă doreşte să-şi deschidă un SRL, dar are deja în faliment sau în lichidare o altă firmă.

Care sunt costurile după ce înfiinţezi un SRL 

Deşi pare relativ simplă deschiderea unui SRL, specialiştii recomandă să ne înarmăm cu multă răbdare, mai ales în condiţiile în care este ştiut că interacţiunea cu instituţiile statului este cel puţin anevoioasă.

Ca şi în cazul costurilor pentru înfiinţarea SRL-ului, costurile ivite după înfiinţarea SRL-ului variază în funcţie de multe detalii. Vorbim despre costuri cu angajaţii, în funcţie de câţi angajaţi decidem să avem, diferite costuri cu sediul şi aşa mai departe. Iar cel mai important este să nu uităm de taxele şi impozitele pe care le avem de plătit în mod constant către stat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi deschis copilului vostru un cont de economii?
Observator » Ştiri economice » Capital social pentru înfiinţarea unui SRL în 2024. Cât trebuie să depui în cont