Antena Meniu Search
x

Ce reducere primeşti la plata anticipată a impozitelor. Care e termenul limită

Ca în fiecare an, şi în 2024 românii aleargă din greu pentru a-şi achita din timp dările către stat, respectiv pentru a bifa reducerea primită pentru plata anticipată a impozitelor.

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 15:10

Ca în fiecare început de an, românii aleargă pentru a-şi achita impozitele către stat
Ca în fiecare început de an, românii aleargă pentru a-şi achita impozitele către stat - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Ca la fiecare început de an, românii aleargă să-şi achite impozitele către stat.

În principiu, românii au posibilitatea de a-şi plăti impozitele până spre sfârşitul lunii mai, însă ar avea posibilitatea de a obţine un bonus important în cazul în care efectuează plata anticipată, evident integrală, a impozitelor.

Vorbim în special despre românii care au de plătit impozit pe clădire, teren sau mijloc de transport. În general, se recomandă ca plata să fie făcută direct la ghișeele administrațiilor financiare, la casieriile direcțiilor de impozite, taxe locale și la ghișeele Poștei Române aflate în raza de domiciliu, chiar dacă vorbim despre plată efectuată în numerar sau cu cardul.

Reducerea pentru plata anticipată a impozitelor este de 10%

Românii care decis să-şi achite integral şi din timp impozitele pot beneficia de o reducere cu 10% a sumei pe care o au de achitat. La prima vedere nu pare să fie o reducere semnificativă, dar există cazuri în care bonusul de 10% poate ajuta foarte mult.

Pe acelaşi subiect

Vorbim în special despre situaţiile în care o persoană anume deţine mai multe bunuri şi atunci are o sumă mai mare de achitat. În mod normal, o astfel de persoană îşi poate permite să plătească impozitele integral.

Primesc reducere cei care plătesc integral până la 31 martie 

Românii care vor să profite de reducerea cu 10% a sumei pe care o au de achitat trebuie să-şi plătească integral impozitele până la sfârşitul lunii martie, respectiv până pe 31 martie.

Cum, însă, în 2024 data de 31 martie pică într-o zi de duminică, cel mai probabil se va lua în calcul, ca ultimă dată, vineri, 29 martie, deşi există posibilitatea să se meargă până într-acolo încât ultima dată luată în considerare să fie luni, 1 aprilie.

Ce impozite trebuie să plătească românii

Românii au de achitat numeroase contribuţii către stat, sub formă de taxe şi impozite. Vorbim, în primul rând, despre impozit pe venit, contribuţia la Sănătate şi contribuţia la sistemul de pensii.

De asemenea, românii au de achitat, printre altele, impozit pe proprietăţile deţinute, maşini, case, terenuri. Nu în ultimul rând, există cazuri unde vorbim despre taxe şi impozite specifice, precum taxa pentru serviciile de reclamă şi publicitate sau impozitul pe spectacole.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Ce reducere primeşti la plata anticipată a impozitelor. Care e termenul limită