Antena Meniu Search
x

Video Coşuri-cadou de Crăciun, cu vinuri premium, brânzeturi gourmet şi delicii fine. Cele extravagante ajung să coste şi 10.000 de lei

Vinuri premium, brânzeturi gourmet şi tot felul de delicii fine. Băcăniile româneşti, magazinele italieneşti şi franţuzeşti cu delicatese oferă apetisante coşuri-cadou de Crăciun. Cele mai extravagante ajung să coste şi 10 mii de lei.  

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 19.12.2023, 20:58

Vezi și

În băcăniile româneşti miroase a cozonac proaspăt copt şi a mirodenii. Dulciurile îşi fac loc în cutiile-cadou, printre o sumedenie de bunătăţi tradiţionale. Pentru băcănii este cel mai aglomerat sezon al anului.

Coşuri-cadou de Crăciun, cu vinuri premium, brânzeturi gourmet şi delicii fine

Ramona Mărculescu, proprietar băcănie: În general nouă ne-au cerut produse din producţia proprie. Ardeiul copt în sos muştar a fost vedeta. Zacusca de ghebe, de vinete. Majoritatea pentru cadouri au fost corporaţii, sunt clienţii noşti vechi.

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: O cutie cu produse artizanale româneşti costă aproximativ 480 de lei şi conţine vinuri, zacuscă, dulceaţă sau mezeluri de vânat. La mare căutare sunt şi produsele italieneşti. O cutie de aproximativ 300 de lei conţine un prosecco de calitate, vinuri, paste sau brânzeturi.

Pe acelaşi subiect

Laura Lupu, proprietar magazin italienesc: Valoarea coşului, de exemplu, este undeva pe la 250 de lei pentru cadourile corporate, în timp ce pentru un cadou pentru acasă trecem peste 300. 350 de lei per cadou. Propunem o brânză de calitate, un salam bun, un pate de ton, o sticlă de ulei, o pastă, un sos.

Pentru pretenţii şi mai mari, magazinele franţuzeşti oferă pachete care costă între 200 şi 10.000 de lei. Cele mai scumpe conţin şi băuturi scumpe.

Cristian Preotu, proprietar magazin franțuzesc: Un meniu pentru seara de Crăciun, cu un antreu, un fel principal, vinurile care se potrivesc cu aceste feluri, un desert. Aproximativ 250-300 de lei. De exemplu, un fois gras de 90 de gr, pulpe de gâscă confiată, care sunt şi uşor de făcut şi un desert, de obicei un souffle de ciocolată.

Cei care vor să impresioneze cu orice chip caută un panettone produs la comanda unei case de modă din Italia.

Cristian Preotu, proprietar magazin franțuzesc: Acest designer celebru din Sicilia a contactat cel mai bun producător de panettone şi au creat împreuna o reţetă. Sunt castane confiate, o ciocolată de un anumit tip şi sunt de şase feluri, costă de la 300 de lei până la 600 de lei.

De la caz la caz, coşurile gourmet pot să fie o afacere. Cumpărate separat, produsele premium precum vinurile, brânzeturile sau ciocolata ar putea costa de două ori mai mult.

Coşurile-cadou nu sunt doar cadouri de protocol. Unele companii le oferă angajaţilor, în semn de recunoştinţă pentru munca depusă într-un an întreg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Coşuri-cadou de Crăciun, cu vinuri premium, brânzeturi gourmet şi delicii fine. Cele extravagante ajung să coste şi 10.000 de lei