Antena Meniu Search
x

Video Cum se munceşte la două proiecte de infrastructură majore pentru România. Unii întârzie de 6 luni, alţii sunt gata înainte de termen

Au reînceput lucrările la pasajele de pe Centura Capitalei. Şoferii se pot bucura deja de noul pasaj rutier din zona Mogoșoaia, terminat - culmea - înainte de termen. În schimb, alte trei pasaje sunt, aşa cum ne am obişnuit, în întârziere.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 10.01.2022, 20:06

Vezi și

Dacă pentru mulți munca a început încă de o săptămână, constructorii care ar trebui să ridice unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră de pe Centura Capitalei abia astăzi s-au întors pe șantier. Este vorba despre Pasajul Cernica, un proiect care ar trebui să lege Drumul Național 2 și Autostrada 2.    

Contractul a fost semnat în luna februarie a anului 2020, iar lucrările au început trei luni mai târziu. În cele din urmă, acest pasaj trebuia să fie gata la finalul verii anului trecut, dar în acest moment progresul lucrărilor abia depășește 10%. "Lucrările nu sunt foarte în grafic ... Anul acesta nu au cale de ieșire. Realist, ei trebuie să termine acest contract anul acesta", a declarat Alin Șerbănescu, CNAIR.

Cei ce trec zilnic prin zonă s-au obişnuit cu ritmul de melc al lucrărilor. "Așa ceva nu am mai văzut, cu atâția oameni ăsta trebuia să fie gata într-un an de zile ... Tot timpul e aglomerat aici", spune un bărbat.

Cum se lucrează la Pasajul Domnești din Capitală

Pe acelaşi subiect

La aproape 30 de kilometri de primul șantier, dar tot pe Centura Capitalei, alți muncitori stau suspendați la mai bine de zece metri înălțime. Lucrează la ceea ce, curând va fi Pasajul Domnești - un giratoriu care ar trebui să fluidizeze traficul pe Prelungirea Ghencea, una dintre cele mai aglomerate artere din Capitală.

În acest caz, previziunile autorităților sunt mult mai optimiste. "57% este stadiul fizic de execuție ... Data de finalizare este anul acesta. Toate problemele legate de relocarea utilităților sau de acordurile de mediu au fost rezolvate, iar în acest moment ține doar de mobilizarea constructorului", a precizat Alin Șerbănescu, CNAIR.

Pasajul Mogoşoaia s-a deschis înainte de termen

O surpriză plăcută a anului 2021 a fost deschiderea Pasajului Mogoșoaia. Deși trebuia să fie gata în luna aprilie a acestui an, a fost finalizat încă din luna septembrie a anului 2021.

Aproape 440 de milioane de lei a investit Compania de Drumuri pentru a construi patru pasaje acolo unde Centura Capitalei întâlnește importante drumuri naţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Cum se munceşte la două proiecte de infrastructură majore pentru România. Unii întârzie de 6 luni, alţii sunt gata înainte de termen