Antena Meniu Search
x

Video Pasajul de la Doamna Ghica, "un haos total". O nouă amânare prelungeşte lucrările către un termen incert

După patru amânări, urmează şi a cincea: podul de la Doamna Ghica, unul din cele mai importante pasaje pentru Capitală, nu va fi gata nici în primăvară. Acum lipseşte structura metalică şi nicio firmă nu pare interesată să colaboreze cu primăria după ce municipalitatea a lăsat muncitorii de pe şantier fără bani jumătate de an. Între timp, şoferii şi locuitorii decontează haosul din zonă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 02.12.2021, 19:33

Vezi și

"Cred că se termină prin 2028 sau 2030, poate atunci va aduce şi tăblierul. În rest, e un dezastru şi cu circulaţia, mizeria, gălăgia, cu orice. E un haos total", spune un trecător. De trei ani, bucureştenii aşteaptă ca promisiunile să fie împlinite. Pasajul de la Doamna Ghica e tot în construcţie. Acum lipsesc grinzile metalice, podul propriu zis.

Podul de la Doamna Ghica, amânat pentru a cincea oară

"Pasajul de la Doamna Ghica este rezolvarea", însă nu va fi gata prea curând. Trustul de Clădiri metropolitane a lansat pentru a treia oară licitaţie pentru tăblierul metalic, practic cea mai importantă parte a podului. Însă până acum s-au înscris doar două firme. Aşa că termenul a fost prelungit cu încă o săptămână, în speranţa că se vor înscrie şi alte companii. 

"Cred că trustul suferă de o imagine proastă poate din cauza situaţiei financiare din trecut. Trebuie neapărat să redăm încrederea în piaţa privată, că suntem un bun plătitor şi un partener credibil", a declarat Cristian Hiver, director TCMB. 

Pe acelaşi subiect

în urmă cu doar câteva luni primarul era optimist. "Procedura de achiziţie a tăblierului metalic a fost declanşată. O să-l avem în primăvara anului viitor", spunea Nicuşor Dan, primarul Capitalei. În realitate, însă, "procedura de achiziţie publică este o procedură destul de dificilă şi foarte precisă. Trebuie să fim atenţi la fiecare virguliţă pentru a fi siguri ca contractul la final, când se semnează, se poate implementa. Până acum nu s-a putut", a explicat Cristian Hiver.

Lucrările stagnează la Pasajul de la Doamna Ghica

Între timp, pe şantier muncitorii îşi fac de lucru. "Muncitorii stau degeaba pe aici că dacă n-au ce să facă se plimbă şi ei să treacă ziua". "E bătaie de joc. Eu nu am văzut aşa ceva. Nici nu credeam că e posibil. Se lăuda la început că în doi ani e gata. A trecut şi mama lui doi ani. Uitaţi şi dumneavoastră. Sunt doi oameni, stau cu mâinile în buzunare. Mai mult nu se lucrează", spune un bărbat. 

Podul a mai trecut prin câteva amânări. Una dintre ele după ce Termoenergetica a uitat în zonă, sub asfaltul proaspăt turnat, o conductă spartă. Până la urmă s-a găsit soluţia: nu a mai fost înlocuită. "Nu numai în şantier şi în mare poluare, e traficul aglomerat rău, zgomot. Mai e puţin şi o luăm razna. Eu locuiesc la prima staţie de aici. E infernal, infernal", este de părere o femeie. 

Cel mai optimist termen pentru deschiderea circulaţiei pe podul de la Doamna Ghica este finalul anului. Finalul anului viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Pasajul de la Doamna Ghica, "un haos total". O nouă amânare prelungeşte lucrările către un termen incert