Antena Meniu Search
x

Video Denisa a renunţat la o afacere de succes în Bucureşti pentru a deschide un business unic în România. Câştigă 6.200 de lei pe săptămână

Aflaţi noile trenduri în turismul rural. Cei care aleg acest tip de turism nu caută doar o cameră unde să doarmă, ci mai ales experienţe inaccesibile în viaţa de zi cu zi. Aşa au apărut piscinele cu apă încălzită din livezi, ciubărele de pe dealuri sau băile vintage. Totul se completează cu mâncarea tradiţională servită în... dar mai bine nu vă spunem noi şi vedeţi cu ochii voştri. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 09.10.2023, 18:27

Vezi și

Nu sunt mulţi cei care au auzit de localitatea Crasna, din Gorj. DAr sunt şi mai puţini cei care o uită, odată ajunşi acolo... Oaspeţii îşi primesc micul dejun într-un coş de nuiele. Şi îl savurează...pe baloţii de paie, în grădină.

Denisa Zamfira, administrator pensiune: În fiecare dimineaţă, le pregătim două coşuri pline cu bunătăţi, cu diferite cărnuri şi brânzeturi de la localnicii din sat, dulceaţă din plantaţiile noastre de zmeură şi mure. Pot lua micul dejun lângă piscină, afară, sau pot merge sub măr, în livadă, unde se pot bucura de liniştea de la ţară.

Denisa a avut un atelier de rochii de mireasă în Bucureşti. A renunţat şi la afacere şi la Capitală ca să se mute la ţară.

Denisa Zamfira, administrator pensiune: Este un concept unic la noi, în România. Este împrumutat din America. Se numeşte vintage bathtub. Este o experienţă senzorială pe care o oferim oaspeţilor noştri. Pot să se bucure de o baie fierbinte în mijlocul naturii.

Pe acelaşi subiect

"Chiar dacă afară sunt doar 10 grade, turiştii se pot bucura de o baie în piscină în livadă. Apa este încălzită în sezonul rece, iar împrejurimile fac experienţa şi mai plăcută", spune Diana Speretoiu, reporter Observator .

Pensiunea are cinci camere şi se închiriază integral

2.800 de lei costă de luni până vineri, iar, în weekenduri, preţul este de 3.400 de lei. Accesul la piscină, ciubăr, livadă ori plantaţia de mure şi zmeură sunt incluse.

15 kilometri mai departe, o altă locaţie de vis...

Cristi Lera, administrator pensiune: Avem drob, avem şunculiţă, mezeluri crud uscate pe care le facem numai în casă, cârnaţi crud uscaţi, salamuri făcute de un prieten foate bun, roşii din grădină.

Gogoşile la ceaun sunt desertul preferat al tuturor. Doamna Monica vine la pensiune în fiecare zi să le pregătească. Ajunge să facă şi peste 200 într-o singură zi.

Reporter: Care e secretul să iasă aşa pufoase?

Monica Sărdaru, localnică: Dragostea cu care le fac. Îmi place foarte mult să gătesc, am învăţat de la mama mea reţete de mâncăruri tradiţionale şi aceste gogoşi

Reporter: Desertul preferat aici?

Monica Sărdaru, localnică: Exact. Cer de câte ori vin cei care au mâncat o dată gogoşi. Gogoşile cel mai bine se mânâncă cu dulceaţă de afine şi cu smântânică.

O noapte într-o cameră tradiţională costă 250 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Denisa a renunţat la o afacere de succes în Bucureşti pentru a deschide un business unic în România. Câştigă 6.200 de lei pe săptămână