Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mustul, vedeta lunii octombrie. Răsfăț pentru bucureșteni, în campusul Facultăţii de Agronomie: "Dulce, aromat, parfumat"

Toamna ne răsfaţă cu un must dulce şi aromat, de care ne putem bucura doar câteva săptămâni. Aşa că la târguri este forfotă mare. În campusul Facultăţii de Agronomie, bucureştenii au putut cumpăra vinul tânăr preparat chiar în faţa lor. Vizitatorii s-au delectat şi cu zeci de soiuri de struguri. 

de Ana Grigore

la 07.10.2023 , 21:00

Cu sute de litri de must şi struguri dulci şi aromaţi au fost aşteptaţi pofticioşii la Festivalul Toamnei Horticole organizat de studenţii Facutăţii de Agronomie din Bucureşti. Vizitatorii au degustat, au savurat şi, după buget, au cumpărat.

  • Mădălina Tiliţă, studentă: Avem peste 40 de soiuri. O parte dinte ele sunt produse aici la noi în livadă şi alte probe sunt de la studenţii absolvenţi,

Cumpărătorii au fost tentaţi la tot pasul de must

Vezi și
  • Alina Dănăilă, producător: Este un teasc tradiţional, strugurii de storc manual şi mustul iese practic singur, fără niciun fel de filtrare.
  • Adina Ionescu, producător: Avem struguri de masă ceasla, hamburg tămâios şi afuzalie. Pentru must avem un amestec: hamburg, căpşunică, merlot, facem un amestec ca să fie dulce, aromat, parfumat.
Pe acelaşi subiect

Ana Grigore, reporter Observator: Vedeta târgurilor de toamnă este de departe mustul. O băutură proaspătă şi dulce, potrivită pentru toate vârstele. Din două kilograme de struguri se produce un litru de vin, iar preţul variază între cinci lei un pahar şi doisprezece lei un litru.  

În primele zile de la preparare mustul nu are alcool

Ca şi un suc de fructe, conţine multe vitamine şi nutrienţi. Stimulează imunitatea, menţine sănătatea inimii şi energizează corpul.

Dacă nu ştiaţi, poate fi păstrat şi peste iarnă, fără să folosiţi conservanţi. Trebuie fiert timp de circa 20 de minute, se aruncă spuma care se formează iar la final trebuie pus în sticle sterilizate. 

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Mustul, vedeta lunii octombrie. Răsfăț pentru bucureșteni, în campusul Facultăţii de Agronomie: "Dulce, aromat, parfumat"