Antena Meniu Search
x

Video Fermierii care primesc bani de la stat în avans: 1.500 de euro pe hectar, până la jumătatea verii. Care sunt condiţiile

Veşti bune pentru fermierii români! După ce au avut un an dezastruos din cauza secetei, agricultorii primesc o mână de ajutor din partea Guvernului. Mai exact, aceştia vor putea încasa mai devreme jumătate din subvenţia anuală pe care guvernaţii le-au promis-o. Banii îi vor ajuta să-şi poată îngriji culturile agricole, până când vor primi ultima tranşă din sumă, adică la finalul anului. În total, aceştia vor primi de la stat 3.000 de euro

de Adrian Bonciu

la 09.03.2024, 12:46

Vezi și

Se prezintă foarte bine, dar după cum vedeți efectele secetei sunt vizibile. Uitați cum este și pământul, uscat!

Aşa arată usturoiul românesc pe care Vali l-a însămânţat, în urmă cu două lui. Frunza ar fi trebuit să fie mai mare, însă seceta a încetinit dezvoltarea plantei. El a început să cultive usturoi în luna decembrie a anului trecut. A început cu un singur soi, iar apoi şi-a extins afacerea. Acum are şi apreciatul soi Benone, pe care l-a creat împreună cu cercetătorii din Buzău.

Acesta este arhicunoscutul soi de usturoi Benone. Ce calități are? Acele calități unice, nemaiîntâlnite la niciun alt soi de usturoi, şi anume, acel gust dulce-acrișor și iute. Sperăm ca începând de anul acesta, noul soi de usturoi pe care-l avem spre testare. 

Din păcate însă, din cauza secetei, a produs doar patru tone de usturoi la un hectar, jumătate din cât putea obține într-un an agricol bun.

Pe acelaşi subiect

Valentin Jecu, producător de usturoi: Suprafața s-a diminuat față de anul trecut, cu cinci hectare. Din cauza lipsei precipitațiilor, am avut o producție mai mică la hectar, neatingând producția scontată de noi. 

1.500 de euro pe hectar de la stat, până la jumătatea verii

Iar tot profitul pe care a reuşit să-l obţină anul trecut l-a investit în cultura din acest an, plus încă ceva. Din fericire, acum îşi poate continua producţia cu banii pe care îi primeşte din partea statului, până la jumătatea verii  - 1.500 de euro. 

Valentin Jecu, producător de usturoi: Acești bani vor fi reinvestiți tot în cultură, prin efectuarea de tratamente, prin efectuarea de prașilă mecanică, toate lucrările specifice culturii. Acești bani luați în avans sunt o parte din pierderile suferite anul trecut. 

Cosmin Florea, director DADR Buzău: Avem un sprijin care este repartizat şi către cei care cultivă usturoiul şi cei cu tomata. 1.500 de euro pe hectar. Anul trecut era limitat la un maxim de 20.000 de euro. 

Fermierii care pot beneficia de acest avans trebuie să nu se afle în lichidare sau în faliment la data depunerii cererii de acordare a ajutorului de la stat.

Ajutorul total pe care fermierii îl primesc de la Guvern este de 3.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Fermierii care primesc bani de la stat în avans: 1.500 de euro pe hectar, până la jumătatea verii. Care sunt condiţiile