Antena Meniu Search
x

Video Mai mulţi bani de la stat pentru o categorie de fermieri. Valoarea ajutorului a crescut de la 1.200 la 2.000 de lei pe an

Statul vrea să le dea ajutor financiar fermierilor care cresc porci de reproducţie din rasele... Bazna şi Mangaliţa! Pentru fiecare animal, oamenii vor primi 2.000 de lei pe an. 

de Angela Bertea

la 05.03.2024, 14:45

Vezi și

Ministerul Agriculturii a lansat în consultare publică proiectul, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, iar odată cu intrarea sa în vigoare, cei intersaţi pot să depună cererile de înscriere. Vorbim, cel mai probabil, de sfârşitul lunii martie.

Până pe 30 iunie, cererile de înscriere pot fi depuse la sediile direcţiilor pentru agricultură judeţene. 

Bani de la stat pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița: 2.000 de lei/scroafă/an

Urmează apoi etapa de depunere a cererilor de plată şi documentele justificative, care pot fi depuse tot la sediile direcţiilor pentru agricultură judeţene până la data de cel târziu 29 noiembrie inclusiv.

Pentru a fi eligibili, crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa trebuie să îndeplinească şi anumite condiţii, printre care: să aibă exploataţiile înregistrate sanitar-veterinar, să facă dovada livrării spre comercializare a cel puţin patru purcei de la fiecare scroafă pe an şi, de asemenea, să păstreze efectivul înscris în program până la sfârşitul lunii noiembrie.

Valoarea ajutorului a crescut faţă de anii trecuţi, de la 1200 de lei la 2000 de lei de scroafă pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Mai mulţi bani de la stat pentru o categorie de fermieri. Valoarea ajutorului a crescut de la 1.200 la 2.000 de lei pe an