Antena Meniu Search
x

Video Fetiţa de 13 ani care a rămas în staţie ca să salveze o bătrână, când toţi ceilalţi s-au urcat în autobuz. "M-au lăsat singură cu doamna"

La 13 ani, o fetiţă din Timişoara a primit o lecţie dură despre lumea oamenilor mari. Aflată într-o staţie de autobuz unde unei bătrâne i s-a făcut rău, a fost singura care a sărit în ajutorul femeii. Adulţii s-au grăbit să urce în autobuz şi nici măcar nu au sunat la 112. Copila spune că povestea i-a lăsat un gust amar, dar îşi păstrează optimismul: vrea să urmeze o meserie prin care să salveze oamenii. 

de Redactia Observator

la 08.05.2024, 20:43

Vezi și

Larisa are 13 ani şi, la vârsta ei, ar putea da lecţii de omenie. Fetiţa se afla ieri într-o staţie de autobuz din Timişoara, când unei bătrâne i s-a făcut rău. A fost singura căreia i-a păsat.

"Întinsă pe jos, fetiţa a încercat să o ridice, însă nu a reuşit. Disperată a încercat să ceară ajutorul adulţilor care erau aici, în staţie. Pe moment, nimeni nu a reacţionat", transmite Iulia Pop, reporter Observator.

Larisa: Toată lumea mi-a zis că trebuie să plece, că se grăbesc. M-au lăsat singură cu doamna în staţie, întinsă pe jos, nu dădea niciun semn că ar fi mai bine. M-am speriat foarte tare. 

Abandonată de oamenii care ar fi trebuit să-i dea exemplu, fata a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112. A dat indicaţii preţioase operatorului, iar bătrâna a primit imediat ajutor. 

Pe acelaşi subiect

Larisa: A venit pe motor un domn de la SMURD. I-a luat pulsul şi tensiunea, avea tensiunea foarte mică. A venit între timp şi un alt băiat, student la medicină. 

Femeia în vârstă se întorcea de la o clinică unde făcuse mai multe analize pentru că nu se simţea bine. După ce a leşinat, a ajuns la spital în stare stabilă şi este în afara oricărui pericol. Povestea cu happy-end i-a lăsat, însă, un gust amar micii salvatoare. 

Larisa: Am fost foarte, foarte dezamăgită de ceea ce au făcut adulţii, de cum au procedat ei. A fost totul tratat cu foarte multă indiferenţă. 

Larisa face handbal la clubul Voinţa Biled şi, în paralel, este înscrisă şi la şcoala de arbitri din Timişoara. Vrea să facă din salvarea oamenilor o meserie, astfel că îşi doreşte ca pe viitor să urmeze cariera de poliţist. 

Mama Larisei: Normal că suntem mândri, doar că nu mi se pare că a făcut ceva ieşit din comun. Ea consideră că este ceva normal să opreşti, să ajuţi.

Cu doar 2 luni în urmă, fata de 13 ani a fost martora unui eveniment dramatic, la care, din păcate, nu a mai fost nimic dee făcut. Larisa era pe terenul de sport când un adolescent de 16 ani a murit în timp ce juca fotbal cu prietenii lui, după ce a băut mai multe energizante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri economice » Fetiţa de 13 ani care a rămas în staţie ca să salveze o bătrână, când toţi ceilalţi s-au urcat în autobuz. "M-au lăsat singură cu doamna"