Antena Meniu Search
x

Video "Păi, tată, dragostea cu sila nu se poate". Cum au reacționat Piedone și Nicușor Dan după anunțul PSD-PNL privind candidatul comun la Primăria Capitalei

S-a decis. Coaliţia de guvernare va avea un candidat comun pentru Primăria Capitalei. Însă, cu nici trei luni înainte de alegeri, PSD şi PNL încă mai caută persoana care să avantejeze ambele tabere în lupta pentru primăria generală a Bucureştiului. Speră să găsescă soluţia salvatoare până luni. În schimb, au candidați comuni la primăriile de sector. Au căzut de acord şi asupra faptului că nu îl susţin pe Cristian Popescu Piedone, care a anunţat că merge singur mai departe.

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 10:31

Vezi și

Pe ultima sută de metri, PSD şi PNL încearcă să găsească o persoană cu notorietate care să fie votată de simpatizanţii ambelor partide. Şi liberalii, şi social-democrații l-au exclus de pe listă pe Cristian Popescu Piedone, cotat cu prima șansă în sondajele Coaliției.

  • Cristian Popescu Piedone, primar Sector 5: Le place să aibă titulatura de învinşi. Marcel Ciolacu nu il susține pe Piedone. Păi tată, dragostea cu sila nu se poate... Dacă ei şi-au ales astăzi drumul, din drumul meu nu mă va întoarce nimeni, merg înainte.
  • Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei: E neserios. Faptul că s-a discutat să dea această poziție la schimb cu alte poziții la nivel național și local. Bucureștiul e un oraș foarte complicat, nu poți face un proiect pentru orașul asta în două luni.

Iniţial, Coaliţia a decis să aibă candidaţi separaţi în lupta pentru Primăria Generală

PSD ar fi mizat pe Gabriela Firea, iar PNL pe Sebastian Burduja, ministrul Energiei. Aseară, însă, conform unor surse, s-ar fi decis asupra unui candidat comun. Iar dacă vor găsi soluţia salvatoare, liberalul Sebastian Burduja va candida pentru Sectorul 1. 

Pe acelaşi subiect
  • Sebastian Burduja, preşedinte PNL Bucureşti: Eu n am fost primar, dânșii au fost și am cam văzut ce au reușit și nu au reușit să facă. Nu sunt împotriva nimănui. Eu sunt pt un altfel de București - un București de generație nouă, cu un suflu nou,

Nicușor Dan, avantajat dacă Firea și Piedone vor intra în cursa pentru Primăria Capitalei

Actualul primar, Nicusor Dan, ar fi direct avantajat dacă Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone se vor lupta pentru Primăria Generală. În acest scenariu, Firea si Piedone îsi vor împărţi voturile electoratului de stânga din București.

  • Cristian Popescu Piedone, primar Sector 5: 60% din PSD îl votează pe Piedone. Eu am vrut să-i ajut, nu ei pe mine, ei au refuzat ajutorul meu, nu eu pe al lor. Ar fi zis dacă îl susţinem pe Piedone nu avem niciun control asupra lui.
  • Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei: În ipoteza în care Piedone rămâne în cursa el își va împărți bazinul electoral cu PSD, doamna Firea sau oricine altcineva. Eu am o intenție de 35-39% în ultimul sondaj. Avem un PSD cu intenție 30-35%. Orice candidat cu notorietate va fi în primii doi și atunci asta va fi lupta.

Dacă vor găsi un candidat comun, PSD si PNL ar putea candida pe liste comune la Consiliul General sși la Consiliile Locale, în toate cele 6 Sectoare din Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Alegeri locale 2024 » "Păi, tată, dragostea cu sila nu se poate". Cum au reacționat Piedone și Nicușor Dan după anunțul PSD-PNL privind candidatul comun la Primăria Capitalei