Antena Meniu Search
x

Video Francezii din forța de reacție rapidă a NATO se pregătesc de luptă în România. A fost ca la război în Poligonul de la Cincu

Francezii se pregătesc de luptă în poligoanele din România. Fac parte din forţa de reacţie rapidă a NATO şi vor conduce grupul din tara noastra. Deocamdată, soldaţii se antrenează zilnic pe pământ românesc si folosesc toată muniţia, de la mortiere la rachete. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 27.04.2022, 22:09

Vezi și

A fost ca la război în Poligonul de la Cincu, judeţul Braşov. Grupul de luptă NATO, condus de francezi, testează artileria alături de camarazii români şi americani. Azi, au folosit mortierele şi rachetele.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Sunt reconstituite scene de război în poligonul de aici, de la Cincu, este folosită muniţie reală, muniţie de război. 

Adrian, soldat francez: S-au antrenat cu toate armele: mortiere, rachete antitanc, puşti, mitraliere. 

Francezii se antrenează în România de la începutul războiului din Ucraina

Pe acelaşi subiect

Francezii au ajuns în urmă cu două luni în România când a început războiul la graniţa noastră şi de-atunci se pregătesc intens. Misiunea lor este să exerseze trageri, dar şi să se coordoneze cu aliaţii.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: În momentul de faţă, în România sunt circa 500 de militari francezi, iar alături de artilerişti şi infanterişti au fost aduse şi mijloace de luptă blindate uşoare. 500 de militari francezi care vor fi naţiune cadru pentru grupul de luptă înfiinţat în România.

Clemon, căpitan comandor francez: Misiunea mea este să păstrez nivelul de antrenament ridicat, să mă asigur că s-au integrat alături de aliaţii noştri.

Louis, soldat francez: Am ajuns la Baza Mihail Kogălniceanu întâi. După aceea, am făcut exerciţii cu americani şi români la Smârdan. 

Poligonul de la Cincu, din judeţul Braşov, are peste 100 de kilometri pătraţi şi este cel mai mare din ţară. Şi unul dintre cele mai bune pentru antrenamentele cu artilerie, infanterie, tancuri, dar şi aviaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Francezii din forța de reacție rapidă a NATO se pregătesc de luptă în România. A fost ca la război în Poligonul de la Cincu