Antena Meniu Search
x

Video "Am fost nevoiţi să o îngropăm în grădină" Mărturia sfâșietoare a unui tată din Ucraina, după ce fiica lui a murit lovită de șrapnel

Vladimir Putin ridică și mai mult tonul la adresa Occidentului. Kremlinul spune că un atac direct asupra depozitelor militare NATO nu mai poate fi exclus, atât timp cât Alianţa ajută Ucraina. Statele Unite îi dau replica. Spun că vor muta munţii pentru a ajuta Ucraina să câştige războiul. 40 de ţări, printre care şi România, au format o nouă alianţă care s-au angajat să trimită armament şi provizii la Kiev. 

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 19:26

Vezi și

Lacrimile sunt tot ce le-a mai rămas. Este destinul tragic pentru mii de ucraineni. Tamara este de aprope o lună în spital. A fost rănită în bombardamente. A scăpat cu viaţă, dar nu are linişte.   

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Unui bărbat războiul lui Putin i-a luat totul: Eram în subsol, dar fiica mea nu a mai apucat să coboare. La intrare a fost lovită de fragmente de şrapnel. Am fost nevoiţi să o îngropăm în grădină, lângă un păr. 

Zeci de gropi au fost săpate în ultima săptămâna doar în Donbass, după ce ruşii şi-au intensificat ofensiva terestră. Ucraina rezistă dar s-a văzut nevoită azi să admită că ruşii au cucerit mai multe localităţi din regiunea separatistă şi sute de oameni sunt acum sub ocupaţie. 

Pe acelaşi subiect

Medic ucrainean: Noi suntem pe pământul nostru. Nu avem unde să ne retragem, dar rușii nu înțeleg ce fac aici. Dacă unii dintre ei ar avea creier, și-ar da seama că sunt ucigași și ocupanți.

Coșmarul din Mariupol nu se mai termină

În Mariupol, 2.000 de civili, copii, femei, bătrâni, sunt în continuare prizonierii lui Putin sub oţelăria Azovstal. Rusia a anunţat că nu va mai bombarda oţelăria, dar nici nu le permite oamenilor să plece. Nu au putut fi evacuate nici trupurile celor decedaţi. Răniţii sunt şi ei condamnaţi la moarte. Sunt trataţi într-un hol, transformat în spital, în condiţii greu de imaginat. Medicii nu mai au pentru ei nici medicamente, nici aparatura necesară pentru a le salva viaţă. Suferinţa lor nu are niciun ecou la Kremlin. 

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Dacă cineva intervine în operaţiunea noastră din exterior, va crea o ameninţare strategică inacceptabilă pentru noi. Trebuie să ştie că răspunsul nostru va fi unul fulgerător. Avem arme cu care alţii nu se pot lăuda. Nu mă mai laud cu ele.  

Coaliți internațională pentru a ajuta Ucraina cu armament

40 de ţări ale lumii au format o coaliţie prin care promit să ajute Ucraina cu orice este necesar să câştige războiul. Occidentul şi-a luat angajamentul că va continua să trimită armament greu, dar îi va şi antrena pe soldaţi. 

Lloyd Austin, secretarul Apărării din SUA: Vom muta munţii pentru a-i ajuta.  

Numai că acest ajutor înfurie Rusia. Azi a atacat un depozit militar din Ucraina care adăpostea armament trimis de Occident şi ameninţă şi state NATO. Prima ţară luată în vizor este Marea Britanie, pe care porta-vocile Kremlinului o ameninţă cu un atac nuclear.  

Vladimir Solovyov, jurnalist rus: După cum s-a dovedit, o rachetă Satan II, înseamnă o Mare Britanie mai puţin, pentru că au devenit complet nebuni.  

Lloyd Austin, secretarul Apărării din SUA: Nimeni nu vrea un război nuclear. Nimeni nu poate ieşi învingător. 

Temeri privind securitatea Republicii Moldova

Iar coşmarul pe care îl trăiesc acum ucrainenii s-ar putea repeta la indigo în Republica Moldova, după ce mai multe explozii suspecte au avut loc luni şi marţi în Transnistria, Azi, separatiştii transnistreni s-au plâns că ucrainenii le-ar fi atacat un depozit de muniţii, însă informaţia nu a fost confirmată din nicio altă sursă. 

Kataryna Wolczuk, politolog: Ucraina este doar începutul. Dacă Rusia iese victorioasă în Ucraina, Moldova va fi următoarea pe listă. 

Experţii cred că, după modelul Donbass, Vladimir Putin va recunoaşte în perioada următoarea independenţa Transnistriei, pentru ca mai apoi să trimită şi mai multe trupe în regiunea separatistă moldoveană. Astfel Putin nu numai că va folosi teritoriul Moldovei pentru a ataca Ucraina, ci va pune presiune şi pe ţara noastră, şi implicit pe NATO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Am fost nevoiţi să o îngropăm în grădină" Mărturia sfâșietoare a unui tată din Ucraina, după ce fiica lui a murit lovită de șrapnel