Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini de la atacul cu lansatoare de grenade din Tiraspol. Fosta clădire KGB, lovită de un comando

Au apărut primele imagini de la atacul cu lansatoare de grenade de la așa-zisul Minister al Securității din Tiraspol. Clădirea, fost sediu KGB, a fost lovită ziua în amiaza mare de către un comando.

de Redactia Observator

la 28.04.2022, 01:22

atac cu lansatoare de grenade în Tiraspol
Primele imagini de la atacul cu lansatoare de grenade din Tiraspol. Fosta clădire KGB, lovită de un comando - NEXTA / Twitter

Într-o înregistrare publicată de NEXTA se poate observa cum trei indivizi ies dintr-o mașină, trag cu lansatoarele în clădire și se fac nevăzuți. Atacul a fost executat în mai puțin de 20 de secunde.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oficiali de la "ministerul de interne" al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade, a precizat TSV.

În fotografii publicate pe reţele sociale de către martori se poate vedea uşa de la intrarea în clădire distrusă şi ferestrele imobilului vecin sparte. Pompieri şi poliţişti au fost desfăşuraţi la faţa locului, iar traficul rutier din centrul oraşului a fost blocat de poliţie. Lunea fusese declarată zi de sărbătoare în Transnistria, cu ocazia Paştelui ortodox.

Pe acelaşi subiect

Reacția Republicii Moldova

"Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat", au transpis autoritățile din Republica Moldova, într-un comunicat publicat pe site-ul Guvernului de la Chișinău.

Transnistria, puternic dependentă de Rusia

Învecinându-se cu Ucraina, Transnistria şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova după un scurt război civil care a urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice. Regiunea separatistă are propria monedă şi propriile forţe de securitate.

Acest teritoriu, care numără circa 500.000 de locuitori, este însă puternic dependent de Rusia, deoarece îi furnizează gratuit gaz şi a desfăşurat acolo 1.500 de militari.

Transnistria nu este recunoscută ca stat independent de comunitatea internaţională, inclusiv de Moscova, care o consideră însă un cap de pod situat nu departe de frontierele Uniunii Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Primele imagini de la atacul cu lansatoare de grenade din Tiraspol. Fosta clădire KGB, lovită de un comando