Antena Meniu Search
x

Video Haos la identificarea românilor care trebuie să primească 700 lei. Reacția unui bărbat întrebat ce adresă are în buletin

Poştaşii au început astăzi distribuirea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru românii care vor primi ajutoare de încălzire de la stat. Însă, pentru a le înmâna actele, trebuie să-i şi găsească acasă. Aici începe haosul. Un coşmar birocratic, pentru că mulţi români nu locuiesc la domiciliul din buletin, în timp ce alţii locuiesc cu zecile la aceeaşi adresă! În timp ce autorităţile bâjbâie în căutarea acului din carul cu fân, oamenii aşteaptă prima tranşă de bani, de 700 de lei. Care este foarte posibil să întârzie. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 16.01.2023, 17:10

Vezi și

Ne aflăm în comuna Bălăcița, judeţul Mehedinți unde, oficial, toți oamenii locuiesc la aceeași adresă. În buletinul fiecăruia sunt trecute doar numele, comuna şi județul. 

Reporter: "Străzile n-au nume aici, la dumneavoastră?"

Localnic: "Normal că n-au nume. Principala, asta e."

Reporter: "Așa, și celelalte?"

Pe acelaşi subiect

Localnic: "Principale sunt toate!"

Reporter: "Ia spuneți-mi, înțeleg că în comuna asta toată lumea la aceeași adresă figurează?"

Loclanic: "Păi nu știu, e pe ulițe. Pe ulițe stăm. Pe ulițe in vale."

Reporter: "Păi pe ulițe, pe ulițe, dar ce scrie in buletinul dumneavoastră, unde vă e adresa?"

Localnic: "Păi acasă!"

Poștașul nu pare încurcat de situația cetățenilor

Reporter: "Dumneavoastră cum îi găsiţi oameni aici dacă toată lumea e la aceeaşi adresă?"

Poștașul din Bălăcița: "Cum să fie la aceeaşi adresă? Păi îi cunosc după nume!" 

Vlăduț Constantin, primar Bălăcița: "În niciunul dintre cele 3 sate, Bălăcița, Dobra, Gvardinița nu avem încă definitivat nomenclatorul stradal.Nu avem nume de străzi. Prin noul nomenclator stradal se va atribui la fiecare uliţă număr nou şi nume de stradă." 

În comuna Drăgăneşti-Vlașca din Teleorman, nomenclatoarele stradale au fost actualizate, însă aici apare o altă problemă: oamenii nu şi-au schimbat buletinele. 

Ionuț Ciprian Ciuperceanu, primarul comunei Drăgăneşti-Vlașca: "Sunt buletine vechi, de exemplu cum este şi al meu, în scrie comună, judeţul, absolut tot dar mai puţin stradă şi număr. Asta nu înseamnă că cei de la Poşta Română nu gestionează sau nu ştiu unde să distribuie aceste carduri." 

Poştaşii îi cunosc pe mulţi dintre oameni poate chiar de-o viaţă. 

Florentina Iuliana Bușcan, poștaș: "Am venit să vă completaţi declaraţia. Cu majuscule să fie citeţ, completaţi CNP-ul, toată adresă din buletin." 

Declaraţiile pe proprie răspundere trebuie completate în trei zile de la primirea lor, iar prima tranşă de bani, de 700 de lei, va ajunge în buzunarele românilor în luna martie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Haos la identificarea românilor care trebuie să primească 700 lei. Reacția unui bărbat întrebat ce adresă are în buletin