Antena Meniu Search
x

Video Străzile din Bucureşti şi numele lor, explicate pe înţelesul tuturor. Proiectul care explică oamenilor cine au fost cei care dau astăzi numele principalelor artere

Peste 100 de străzi din Bucureşti au un nume care a prins viaţă. E vorba de artere care au fost botezate după personalităţi mari, dar nu foarte cunoscute publicului larg. Acum oricine iese la plimbare poate afla cine au fost doctorii din Cotroceni sau jurnaliştii din centrul capitalei care au dat nume străzilor.

de Redactia Observator

la 14.11.2021, 19:45

Vezi și

Plimbările pe străzile Capitalei sunt dn acest weekend mai frumoase şi mai educative. Din loc în loc oamenii pot descopri cine au fost cei care au dat nume străzilor oraşului. 

Cetăţean: Pe Jean Louis Calderon.

Reporter: Şi ştiţi cine a fost?

Cetăţean:  Oarecum, dar voiam să citesc mai multe.

Pe acelaşi subiect

Andreea Milea, reporter Observator: Plăcuţele au inclusiv un cod QR care ne va trimite direct pe o pagină web de unde putem afla mai multe informaţii. Sunt 150 de străzi în bucureşti unde putem să aflăm date despre personalităţile care au dat numele arterelor. 

Ideea au avut o mai mulţi tineri dintr-o asociaţie, care au cooptat în proiectul lor graficieni cunoscuţi, cu stiluri şi abordări diferite. 

 Eduard Bălaş, Asociaţia Antistatic: Eram prin Cotroceni ne tot plimbam si la un moment dat am avut asa un moment de revelaţie şi ne-am dat seama că noi habar nu avem cine sunt toţi doctorii după care sunt numite străzile din Cotroceni. Aşa că am decis să rezolvăm situaţia într-un mod creativ.  Am implicat 28 de artişti, de la ilustratori, artişti mai cunoscuţi, dar şi tineri artişti, studenţi la Facultatea de Artă din Bucureşti. 

Plimbări educative pentru bucureşteni

Reporter: Cine a fost?

Cetăţean: Un jurnalist francez. 

Reporter: Dacă scanezi codul QR poţi să afli şi mai multe informaţii. Vrei să facem un test acum?

Cetăţean: Da. 

Reporter: Unde ai ajuns?

Cetăţean: Pe un site în care îmi povesteşte despre Jean Louis Calderon.Mi se pare mişto că putem să aflăm de pe străzi oamenii importanţi din istoria României. Mi se pare mai interesant că e mai interactiv practic.

Reporter: Ştiţi cine a fost Gheorghe Magheru?

Cetăţean: General nu? General în armata, nu?

Reporter: Bănuiesc că nu ştiti mai multe detalii.

Cetăţean: Mai multe detalii nu.

Reporter: Dar vreti sa aflaţi?

Cetăţean: Da.

Reporter: Uitaţi acolo pe plăcuţa aceea avem foarte multe informaţii.

Cetăţean: E interesant, da. Mergi pe stradă şi chiar dacă nu ştii te opreşti, ia uite băi, Gheorghe Magheru şi probabil altă stradă.

în Bucureşti sunt peste 5.000 de străzi care poartă numele unor mari personalităţi. Cei care au început proiectul vor să-l extindă în întreaga Capitală dar şi în alte oraşe din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Străzile din Bucureşti şi numele lor, explicate pe înţelesul tuturor. Proiectul care explică oamenilor cine au fost cei care dau astăzi numele principalelor artere