Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Jobul de-o vară care le aduce tinerilor mii de dolari în portofel. "În esenţă, mi-a schimbat viaţa"

Studenţii care vor să viziteze oraşele pe care le văd doar în filme pot să aplice pentru programele Work and Travel. Şi sunt mulţi care o fac la Iaşi, numărul tinerilor veniţi să îşi încerce norocul pentru a trăi visul american este tot mai mare. Mai ales că, după o vară în State, rămân şi cu mii de dolari în portofel.

de Clara Mihociu

la 23.10.2024 , 18:31

Sala a fost neîncăpătoare pentru cei aproximativ 200 de studenți ai Universității de Științele Vieţii din Iași, veniți să afle mai multe despre programele Work and Travel. 

"Îmi doresc, într-adevăr, în primul rând să lucrez, să obţin un venit financiar stabil, dar, de asemenea, aş vrea să şi călătoresc", spune o tânără. "Dorinţa de a experimenta ceva nou, pentru că, mi se pare puţin înfricoşător, recunosc, dar, totodată, aş putea să văd locuri noi, să întâlnesc oameni noi, aş putea să mi îmbunătăţesc nivelul limbii străine", declară o altă tânără.

Hotărâţi să trăiască visul american

Vezi și

Curioși și dornici să plece într-o aventură ca în filme, studenţii au venit hotărâţi să-şi trăiască... visul american. "E o oportunitate să vizitezi în timp ce munceşti în SUA. Cred că să lucrezi şi să munceşti este o idee minunată pe care oricine trebuie să o experimenteze", explică Tamara Mitchell, vice-consul al Ambasadei SUA în România.

Dacă pentru unii rămâne o experienţă unică în viaţă, mulţi aleg să îşi încerce norocul în fiecare an. Este şi cazul lui Alex. În prezent coordonator al unui astfel de program, el a plecat peste Ocean în toţi anii de studenţie.

"Mătuşa mea care era un pic mai mare ca mine mi-a povestit că la facultate poţi pleca în America, ne uitam la un film şi am zis că minte, dar când am ajuns la facultate în primul an am văzut un afiş cu joburi în State pentru studenţi, lucru care mi-a dovedit că se poate", povesteşte Alex Mircea, director regional proiect de tip Work and Travel.

Aventura i-a transformat şi i-a format

Şi toţi tinerii care au ales drumul Americii spun că aventura i-a transformat şi i-a format. Este şi cazul acestei tinere care a plecat în Statele Unite de 4 ori prin programul Work and Travel. "Eu am plecat din primul an de facultate, am fost foarte panicată, mai ales că mă înscrisesem fix la începutul facultăţii, nu ştiam ce e aia sesiune. Şi am fost pe gânduri un pic. Dar, în esenţă, mi-a schimbat viaţa", povesteşte tânăra.

Potrivit datelor oficiale, în 2011 au plecat în America prin intermediul acestui program în jur de 3500 de studenți din toată țara. Iar vara trecută, 7500 de tineri şi-au trăit visul american.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Ştiri economice » Jobul de-o vară care le aduce tinerilor mii de dolari în portofel. "În esenţă, mi-a schimbat viaţa"