Antena Meniu Search
x

Kadîrov îi cere lui Vladimir Putin să folosească arme nucleare "de mică putere" în Ucraina

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a afirmat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea de 'arme nucleare de mică putere' în Ucraina, după retragerea ruşilor din oraşul strategic Lîman, scrie Agerpres.

Kadîrov îi cere lui Vladimir Putin să folosească arme nucleare "de mică putere" în Ucraina
Kadîrov îi cere lui Vladimir Putin să folosească arme nucleare "de mică putere" în Ucraina - Profimedia Images

"După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea de arme nucleare de mică putere", a scris Kadîrov într-o postare pe Telegram.

"Trebuie desfăşurată ''operaţiunea militară specială'' în sensul deplin al termenului, nu să ne distrăm jucându-ne", a adăugat liderul cecen, care a fost prezent vineri la Mocova pentru oficializarea anexării unor teritorii ucrainene la Rusia.

"Nu este necesar să ne luăm deciziile ţinând cont de 'comunitatea occidentalo-americană", care a 'acţionat mult împotriva noastră', a mai scris Kadîrov.

Reacție virulentă după ce rușii au fost alungați din Lîman

Pe acelaşi subiect

Într-un mesaj virulent, el a regretat că general-colonelul responsabil de operaţiunile din jurul Limanului, Aleksandr Lapin, 'nu le-a furnizat comunicaţiile, interacţiunea şi aprovizionarea cu muniţii necesare' soldaţilor implicaţi în apărarea acestui oraş, de unde ruşii s-au retras sâmbătă în beneficiul ucrainenilor.

Liderul cecen, care conduce cu o mână de fier republica din Caucaz, a pus la îndoială lanţul de comandă. 'Nepotismul în armată nu va conduce la nimic bun. Nu există loc pentru nepotism în armată, mai ales în momentele dificile', a insistat el.

Dinamica trupelor Kievului pe teren de la declanşarea contraofensivei la începutul lui septembrie a împins Rusia să anexeze de urgenţă patru regiuni ucrainene şi să decreteze mobilizarea a sute de mii de rezervişti civili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri economice » Kadîrov îi cere lui Vladimir Putin să folosească arme nucleare "de mică putere" în Ucraina