Antena Meniu Search
x

Orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei, amenință Kremlinul

Kremlinul a anunţat vineri că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept acte de agresiune împotriva Rusiei înseşi, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 13:14

Orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei, amenință Kremlinul
Orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei, amenință Kremlinul - Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a mai transmis reporterilor că Rusia va încorpora ''de jure'' în propriul teritoriu porţiuni din Ucraina care nu se află sub controlul forţelor ruse, ca parte a demersului său de a anexa patru regiuni ale Ucrainei.

Vladimir Putin va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina.

Guvernele occidentale şi Kievul au avertizat la rândul lor că ''referendumurile'' au încălcat dreptul internaţional, au fost organizate sub coerciţie şi nu sunt reprezentative. 

Moscova amenință cu războiul nuclear pentru protejarea noilor teritorii

Pe acelaşi subiect

Liderul de la Kremlin şi apropiaţii săi transmit lumii că, după oficializarea scrutinului, Rusia are dreptul să îşi folosească tot arsenalul din dotare, inclusiv cel nuclear, ca să apere noul district. 

Pentru a doua oară în nicio săptămână, liderul de la Kremlin atrage atenţia că Rusia este pregătită să-şi apere teritoriul cu toată forţa de care dispune, chiar şi cea nucleară. Se foloseşte de aceeaşi retorică cu care a justificat invazia Ucrainei - protejarea cetăţenilor ruşi de acolo. 

"Desigur, în contextul de azi cu operaţiunea militară specială şi referendumul din Donbas, salvarea oamenilor din toate teritoriile unde se organizează referendumul este prioritară şi se află în centrul atenţiei întregii noastre societăţi şi a ţării. Este ceva normal pentru că are legătură cu evenimente dramatice".

Şi fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizează Occidentul că ameninţarea nucleară nu este o cacealama. ''Trebuie să le amintesc din nou celor prea surzi, care se pot auzi doar pe ei: Rusia are dreptul să folosească arme nucleare dacă este necesar".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei, amenință Kremlinul