Antena Meniu Search
x

Va întârzia plata pensiilor în luna decembrie? Sunt negocieri cruciale la Ministerul Muncii

Sunt negocieri importante chiar în aceste momente la Ministerul Muncii. În funcţie de rezultate pensiile şi ajutoarele sociale vor fi plătite la timp sau nu, în luna sărbătorilor. Angajaţii Caselor de Pensii încearcă să ajungă astăzi la o înţelegere cu ministrul Muncii, după ce săptămâna trecută, la Guvern, li s-au promis majorări salariale pentru a opri greva.    

de Redactia Observator

la 04.12.2023, 13:37

Vezi și

Astăzi, în jurul prânzului, au început negocierile între ministrul Muncii şi reprezentanţii angajaţilor din instituţiilor subordonate. Este vorba despre Casele judeţene de pensii, dar şi despre Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau AJ pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale. 

La finalul lunii trecute, angajaţii din ţară ai acestor instituţii au intrat în grevă şi au ameninţat că vor întârzia plata pensiilor şi a ajutoarelor sociale în cazul în care Guvernul nu le va acorda majorări salariale. 

Săptămâna trecută a avut loc o primă rundă de negocieri, unde s-a ajuns la un acord de principiu, ca salariile angajaţilor din structurile teritoriale să fie cumva aliniate cu cele ale angajaţilor din structurile centrale. Ar fi vorba de o majorare de până la 1.500 de lei, însă e vorba de o majorare diferenţiată în funcţie de veniturile fiecărui angajat. 

La noua rundă de negocieri de astăzi se va decide cum va fi transpusă în legislaţie această majorare. Premierul Ciolacu spunea că inechităţile care există în prezent vor fi rezolvate prin noua lege a salarizării bugetarilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Va întârzia plata pensiilor în luna decembrie? Sunt negocieri cruciale la Ministerul Muncii