Antena Meniu Search
x

O celebră fabrică din România a inaugurat o nouă unitate, cu 100 de angajați, după o investiție de zeci de milioane de euro

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi inaugurează vineri o nouă fabrică, în urma unei investiţii de 20 milioane euro, din surse proprii, cu o capacitate de producţie cu 50% mai mare decât unitatea existentă, a anunţat compania, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 11:41

fabrica Antibiotice Iași
O celebră fabrică din România a inaugurat o nouă unitate, cu 100 de angajați, după o investiție de zeci de milioane de euro - antibiotice.ro

Noua facilitate va fabrica 56 de produse topice (unguente, creme, geluri, ovule si supozitoare) pentru 19 dintre acestea, compania Antibiotice fiind unic producător.

“Nouă fabrică de produse topice reprezintă dovadă angajamentului nostru de a ne dezvolta și de a investi în producția românească de medicamente la cele mai înalte standarde de calitate oferind sistemului de sănătate românesc siguranță și încredere. În același timp, această investiție ne oferă o mai mare deschidere spre piețe internaționale caracterizate de un înalt grad de competitivitate și inovare. Vizăm valorificarea acestor produse atât pe piața din România cât și pe piețe internaționale precum SUA și țările Comunității Europene, dar ne orientăm și spre Vietnam și Asia de SE care reprezintă o mare oportunitate pentru produse topice. De asemenea, urmărim asimilarea în portofoliu, de noi produse topice sterile și dermato-cosmetice. Ne propunem astfel, să dublăm cifra de afaceri pentru forma topica până la nivelul anului 2030, pentru a menține trendul de creștere al cifrei de afaceri totale a companiei pe care, de asemenea, țintim să o dublăm pînă în anul 2030“, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Având în vedere incidența din ce în ce mai mare a afecțiunilor pielii și interesului crescut față de produsele cu adresabilitate către principalele patologii cutanate, compania vrea să cerceteze și să lanseze în orizontul următorilor ani un brand de produse dermato–cosmetice.

Noua fabrică Antibiotice Iași are 100 de angajați, dintre care un sfert cu studii superioare

Pe acelaşi subiect

Printre brandurile prduse de Antibiotice Iaşi se numără Cutaden, Saliforn, Fluocinolon, Nidoflor, Tetraciclina, Kanamicina, Zifex si Fluxiv.

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a înregistrat în primele 9 luni venituri din vânzări de 361,7 milioane lei, cu 47% mai mari comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară a anului 2021. Profitul net s-a majorat cu 62%, la 29,5 milioane lei.

Exportul de medicamente şi substanţe active s-a ridicat la 141,7 milioane lei, în creştere cu 48%.

Antibiotice Iaşi are 67 de ani de la înfiinţare, fabrica fiind deschisă în 1955. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are 335 mil. lei capitalizare, fiind deţinută majoritar de stat, prin Ministerul Sănătăţii, care are 53% din acţiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » O celebră fabrică din România a inaugurat o nouă unitate, cu 100 de angajați, după o investiție de zeci de milioane de euro