Antena Meniu Search
x

Video Afacerea de succes pornită de Rareș în 2016. După 9 ani în Capitală, s-a întors la sat și vrea să-i facă pe români să uite de porcul de Crăciun

Cârnaţi, caltaboş, răcitură şi friptură. Sunt preparate nelipsite de pe masa de Crăciun, pe care, în mod tradiţional, gospodinele le pregătesc din carnea de porc. Dar ştim cu toţii că o astfel de masă îmbelşugată nu este chiar... benefică pentru sănătate. Aşa că unii s-au reorientat spre carnea de struţ. Bogată în vitamine şi aminoacizi, crescătorii ne arată cum aceasta ar putea deveni noua vedetă a sărbătorilor de iarnă. 

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 17:00

Vezi și

Pe lângă cârnaţi, regăsim şi alte bucate, inclusiv mici şi ciorbe. Adevărate delicatese care ar putea substitui, în totalitate, vedeta meselor de Crăciun: carnea de porc. 

Rareş Kovacs, proprietar fermă: Poţi să faci aceleaşi preparate tradiţionale româneşti şi din carnea de porc şi din carnea de struţ, doar că la final te vei bucura de un gust deosebit şi de o calitate net superioară cărnii de porc. Inclusiv partea de caltaboş se poate face dintr-un struţ, pentru că ne oferă suficiente organe de cantităţi ridicate, pentru a putea să ne preparăm produsele tradiţionale româneşti. 

Povestea fermei lui de struţi a început în 2016, când după aproape 9 ani petrecuţi în Bucureşti, Rareş a decis ca, împreună cu soţia sa, să revină în satul bunicilor săi. A renovat casa şi, fiind dintotdeauna pasionat de animale şi, în special de păsări, i-a venit această idee. 

Rareş Kovacs, proprietar fermă: Am ajuns, după şase ani să avem o fermă de struţi care produce şi venituri suficiente pentru familia noastră. Avem 5 familii de struţ, formate dintr-un mascul şi două femele, totalizând un număr de 15 bucăţi. 

Pe acelaşi subiect

Pe lângă carne, vinde şi ouă.

Un ou de struţ este echivalentul a 24 de ouă de găină şi cântăreşte peste un kilogram şi jumătate

Dr. Ing. Liviu Todoran, specialist în alimentaţie: Sunt bogate în toate elementele nutritive: aminoacizi esenţiali, proteine valabile pentru creşterea sănătoasă a organismului. Vom găsi atât Omega 3, 6 şi 9. Poate fi consumată în special de copii, de femei gravide, pentru a-şi întări imunitatea.

Deşi carnea de struţ este săţioasă, sănătoasă şi recomandată persoanelor care au probleme cu colesterolul, înlocuirea cărnii de porc ar însemna şi îndepărtrea de tradiţie. Aşadar, puţini iau în calcul o astfel masă de Sărbători... exotică.

Şi preţul cărnii de struţ este unul piperat. Costul unui kilogram de carne tranşată variază de la 60 la 110 lei, iar un singur ou ajunge până la 80 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Afacerea de succes pornită de Rareș în 2016. După 9 ani în Capitală, s-a întors la sat și vrea să-i facă pe români să uite de porcul de Crăciun