Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Peste 700 de locuri de parcare zac nefolosite în Bucureşti, de aproape un an. Lipseşte autorizaţia ISU

Parcarea subterană de pe Bulevardul Decebal este gata de aproape un an, dar încă nu e folosită. O investiţie de peste 100 de milioane de lei care zace sub şosea pentru că lucrarea nu are încă autorizaţia de securitate la incendiu. Dacă în aprilie primarul Sectorului 3 promitea că va fi gata într-o săptămână, acum, jumătate de an mai târziu, face exact aceeaşi promisiune.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 18.11.2021 , 19:56

"Ea este gata. Asa cum o vedeţi ea este perfect funcţională. Săptămâna asta sau săptămâna viitoare ar trebui să o deschidem. Depindem de cei de la ISU", declara, pe 19 aprilie, Robert Negoiţă. Astăzi, primarul Sectorului 3 spune că "Aşteptăm ca săptămâna viitoare să facem recepţia împreună cu cei de la ISU". E aproape un an distanţă între cele două declaraţii. Problema a rămas aceeaşi: lipsa avizului în caz de incendiu. Deşi ar fi trebuit să fie inaugurată acum aproape un an, în această parcare nu a intrat nici până astăzi vreo maşină. Primăria Sectorului 3 încă nu a primit avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Până atunci, cele peste 700 de locuri nu pot fi ocupate. 

"Ne-au solicitat nişte chestiuni suplimentare faţă de aviz, ca de exemplu să protejăm tubulatura de evacuare, de ventilaţie. A fost şi o problemă de proiectare. Au greşit proiectanţii şi au subdimensionat un cablu. Un cablu de la pompe. Să construim această parcare ne-a trebuit un an şi ceva, şi ca să o pregătim pentru autorizare ne-a mai trebuit încă un an", afirmă Robert Negoiţă.

Cât costă un loc de parcare, pe Bulevardul Decebal

Vezi și

Parcarea are 718 locuri dintre care 370 sunt rezervate celor care locuiesc în zonă. Riveranii vor plăti puţin peste 80 de lei pe an pentru un abonament. Pentru vizitatori, tarifele încep de la 5 lei pe oră şi ajung până la 1.200 de lei pentru un an întreg. Chiar şi aşa, cei care au nevoie să parcheze în zonă mai au de aşteptat şi de căutat. "Dacă mergeţi pe străduţele adiacente din spatele blocurilor, foarte greu găseşti un loc de parcare", spune un bucureştean. "Acum am parcat undeva şi abia, abia am găsit loc. Am pus pe locul cuiva şi am lăsat numărul de telefon să mă sune dacă e ...", mărturiseşte un altul. "Între timp, fiecare parchează unde apucă, în spatele blocului", adaugă un trecător. 

Pentru că nu sunt locuri de parcare unii au simţit miros de afacere şi păstrează locurile, însă contra cost. Primăria Sectorului 3 spune însă că tot calvarul locurilor de parcare din zona Decebal se va încheia în cel mult două săptămâni, când parcarea va fi inaugurată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » Peste 700 de locuri de parcare zac nefolosite în Bucureşti, de aproape un an. Lipseşte autorizaţia ISU