Antena Meniu Search
x

Video Terase apărute ca ciupercile după ploaie, în Capitală. Primăria recunoaşte că multe dintre ele funcţionează fără autorizaţie

23 de terase construite pe câţiva metri de trotuar. Aşa arată Bulevardul Decebal din Capitală după reabilitare. Pietonii abia mai au loc să treacă. Mai grav, Primaria recunoaste ca mai bine de jumatate dintre terase nu au autorizaţii de funcţionare.

de Redactia Observator

la 12.10.2021, 20:04

Vezi și

Paznic: Vin controale aici. Nu cred că-şi permite nimeni să facă fără autorizaţie. La noi chiar au venit şi de la mediu, ne-au autorizat. 

Reporter: De când s-au făcut trotuarele?

Paznic: De astă-vară.

Şi tot de atunci proprietarii restaurantelor din zonă şi-au împins mesele cât mai mult pe trotuar. Unii legal, alţii nu. Cel puţin aşa spune Primăria Capitalei. Acum, abia dacă ai loc să treci. Trecătorii împart bucata de trotuar neocupată de terase cu chelnerii, care duc comenzi la mese.

Pe acelaşi subiect

Corina Matlinschi, reporter Observator:  Pe o distanţă de mai bine de 100 de metri, pe acest trotuar abia pot să treacă doi pietoni în acelaşi timp. Doar 10 dintre aceste terase au autorizații de funcționare, spune Primăria Capitalei. 13 însă nu îşi desfăşoară activitatea în mod legal.

Localnicii, nemulţumiţi de apariţia teraselor

Funcţionarii Primăriei Capitalei au trecut pe acolo şi i-au amendat pe patroni pentru că nu aveau autorizaţie de funcţionare, ci doar un acord din partea primăriei de sector. Câte o mie de lei de terasă, atât a fost amenda, iar unora Primăria Capitalei le-a suspendat activitatea. Dar doar pentru o zi, două, până când patronii teraselor au contestat sancţiunile. Apoi le-au redeschis în aşteptarea unei decizii din partea judecătorilor. Pentru ei acordul primăriei de sector este tot ce aveau nevoie ca să funcţioneze.   

Proprietar terasă: Nimeni se gândeşte. Fiecare restaurant, fiecare loc pe care-l vedeţi lucrează în jur de 20, 30, 40, o sută de persoane. Restaurantul acesta are 40 de angajaţi. Primăria dacă totuşi a dat acordul, de ce mai vin alte primării, de ce mai vor alte persoane să dărâmăm?

Unii dintre cei care locuiesc în zonă sunt deranjaţi de terase şi reclamă că altceva li s-a promis atunci când santierul pentru renovarea trotuarelor era în toi. Alţii însă se bucură că nu au nevoie de maşină ca să iasă la terasă. 

Localnic: E o problemă într-adevăr, nu este ceea ce ne/am dorit. Am suportat tot zgomotul şi praful o perioadă îndelungată şi apoi ne-am trezit cu această surpriză. ne aşteptam să avem bănci copaci verdeaţă şi în schimb.

Primarul sectorului 3 Robert Negoiţă nu a răspuns solicitărilor reporterilor Observator pentru a explica ce se întâmplă în cazul teraselor care funcţionează fără autorizaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Terase apărute ca ciupercile după ploaie, în Capitală. Primăria recunoaşte că multe dintre ele funcţionează fără autorizaţie