Antena Meniu Search
x

Video Parcare subterană cu peste 700 de locuri de pacare, gata de inaugurare în Bucureşti

O veste bună pentru bucureştenii mereu în căutarea unui loc de staţionare în zona centrală a Capitalei. O parcare subterană cu 750 de locuri, de pe Bulevardul Decebal, este gata de deschidere. Riveranii vor avea locuri rezervate la preţuri preferenţiale.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 19.04.2021, 20:51

Vezi și

Zilnic, sute de şoferi îşi lasă maşina pe banda de circulaţie chiar dacă în apropiere, în Piaţa Alba Iulia, sunt aproape 1.500 de locuri de parcare. 

Emil Gâtej, specialist trafic: Parcate pe margini, dublate, avem inclusiv în staţiile de autobuz. Vreo 400 de masini dintr-un capăt în celălalt al bulevardului stau parcate in acest fel. Mai bine de jumătate din parcarea subterană ar fi deja plină în acest moment. 

Când va fi inaugurată parcarea de pe Decebal

În cel mult o săptămână, va fi inaugurată parcarea subterană de pe Bulevardul Decebal.

"Sistemul este gândit să citească numărul de înmatriculare. Dacă ai venit, ţi-ai plătit locul de parcare, ai dat numărul de la maşină, l-am introdus în sistem, ieşi şi intri ca la tine acasă, de câte ori vrei". 

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Săptămâna asta sau saptămâna viitoare ar trebui să o deschidem. Depindem de cei de la ISU să verifice toate sistemele şi să-şi dea acordul că, da, suntem ok. Subsol doi va merge către riverani, subsol 1 va merge către cei care au nevoie în zonă, o zi, două, o săptămână, un an. 

Cât costă parcarea la Decebal

Iar al doilea nivel este rezervat pentru locuitorii din zonă. Tarifele de parcare vor fi însă diferite. Riveranii vor plăti tariful standard. 

Andreea Milea, reporter Observator: Cele peste 370 de locuri de parcare de pe acest nivel vor fi folosite doar de persoanele care locuiesc în zonă. Tarifele vor rămâne cele clasice, de puţin peste 80 de lei pe an. Restul locurilor vor putea fi închiriate inclusiv cu ora. Tarifele încep de la 5 lei pe oră şi pot ajunge la 1.200 de lei pentru un abonament valabil un an. 

După deschiderea parcării, regulile pe bulevard se vor schimba. Şoferii nu vor mai putea staţiona ci vor avea voie doar să oprească însă nu mai mult de câteva minute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Parcare subterană cu peste 700 de locuri de pacare, gata de inaugurare în Bucureşti