Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Cristian, colecţionar de vehicule unice în România. A început cu bancnote, acum vine la expoziţii cu maşini şi motociclete rare

Maşini şi motociclete unice în România au fost expuse la poalele Transalpinei. Salvate din hambare sau garaje şi restaurate, "bijuteriile" pe două sau pe patru roţi fac parte dintr-o colecţie privată şi au bucurat privirile curioşilor care au trecut prin zonă. Modelele sunt extrem de valoroase. Unele au o vechime de aproape un secol. Cu toate acestea, sunt în stare foarte bună şi gata oricând de o nouă plimbare. 

de Redactia Observator

la 26.03.2023, 12:25

Vezi și

Cristian colecţionează dintotdeauna obiecte vechi

A început cu bancnote şi acum a ajuns să aibă o colecţie de maşini şi motociclete rare, piese unice în România.

Cristian Juscu, colecţionar: Maşina a avut trei proprietari. Primul a făcut şi o găurică de la scrumul de ţigară şi de când este maşina s-a păstrat tapiţeria identică, de la primul până la actualul proprietar.

Maşinile şi motocicletele expuse la Novaci au fost cumpărate la licitaţie din Italia sau Spania. Autoturismele au bătut multe drumuri la viaţa lor şi încă îşi păstrează aerul de epocă. În ciuda vârstei, sunt perfect funcţionale.

Pe acelaşi subiect

Cristian Juscu, colecţionar: Avem un Licorne. Sunt nişte maşini făcute pe caroserii Citroen. S-a început producţia la 1930. Sunt câteva modele rare. Au dezvoltat undeva la 56 de cai putere. Pentru vremea respectivă foarte mult.

Pe lângă bijuteriile pe patru roţi, şi-au făcut loc, la expoziţia retro, şi câteva motociclete unice. Unele au fost salvate din hambare ori garaje, apoi restaurate. Una dintre piesele de rezistenţă ale colecţiei este o motocicletă care a fost fabricată în 1928. Mai are puţin şi împlineşte un secol, dar încă e gata pentru o nouă plimbare.

Toate sunt folosite însă pentru plimbări scurte şi atent întreţinute. Expoziţia a putut fi vizitată gratuit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Povestea lui Cristian, colecţionar de vehicule unice în România. A început cu bancnote, acum vine la expoziţii cu maşini şi motociclete rare