Video Deţinuţii din penitenciarul Rahova au renunțat pentru câteva ore la uniforma închisorii și au urcat pe scena teatrului: "Să arate că pot face şi lucruri minunate"
Din spatele gratiilor, direct pe scena teatrului Nottara. Zeci de deţinuţi din penitenciarul Rahova au lăsat pentru câteva ore uniforma închisorii şi au îmbrăcat hainele personajelor lui Shakespeare, din piesa Hamlet. Cei mai puţini talentaţi la actorie, au creat în holul teatrului o expoziţie de artă. Totul a fost posibil cu ajutorul programului de reintegrare socială, creat special pentru deţinuţi.
Doamna Gherghina a lucrat la penitenciarul Rahova timp de 21 de ani. Chiar dacă l-a părăsit în urmă cu câţiva ani, nu a putut sta deoparte şi s-a întors în vieţile celor aflaţi după gratii. Acum, îi învaţă să facă artă din lucruri mărunte şi îi pregăteşte pentru reintegrarea lor în societate
Gherghina Stoian: Este foarte important să găsești acel ceva al fiecăruia dintre ei şi să îi îndrepţi spre ceea ce le place. Să arate că pot face şi lucruri minunate.
33 de deținuți au intrat în pielea personajelor din opera lui William Shakespeare, Hamlet
Bogdan Burcu, director penitenciar Rahova: Este o încununare a unui efort derulat pe parcursul a doi ani de zile, de către colegii noştri din cadrul serviciului structurii de reintegrare socială a deţinuţilor.
- Deținuții s-au răsculat într-o închisoare din Siria, după cutremurul devastator. Zeci de persoane au evadat
- Etnobotanicele, scoase în afara legii. 5 ani de închisoare pentru traficanții de substanțe cu efect psihoactiv
- Actorii Teatrului Naţional din Timișoara au jucat piesa la lumina telefoanelor, după o pană de curent în oraș:...
Timp de patru luni, a pregătit alături de conducerea penitenciarului Rahova 33 de deţinuţi, care au intrat în pielea personajelor din opera dramatică a lui William Shakespeare, Hamlet. Copleşiţi de emoţii, tinerii şi-au interpretat rolurile precum marii actori.
Deținut: Chiar înainte să ajung în postura aceasta, am cochetat cu actoria, în reclame de cele mai multe ori. Mă bucur că am putut să particip la un asemenea proiect.
Majoritatea spectatorilor au făcut parte din familiile deţinuţilor, însă de minunatul spectacol s-au bucurat şi cei care nu-i cunoşteau pe actori.
Spectator: Nu se întâmplă în fiecare zi ca nişte oameni, care sunt cumva la marginea societăţii, să aibă de-a face cu un asemenea tip de emoţie.
La finalul piesei de teatru deţinuţii au creat în holul teatrului şi o expoziţie de artă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰