Antena Meniu Search
x

Video Râsu'-plânsu' în Făurei: Primarul a asfaltat o stradă, dar nu a mutat stâlpii de electricitate de pe fiecare sens: "Ăia sunt de 40 de ani acolo"

Cine a pus stâlpii în drum să facă bine să-i mute. Situaţie de râsu'-plânsu' în Făurei, unde o stradă proaspăt asfaltată e o adevărată aventură pentru şoferi. Pe fiecare sens de mers, direct în drum, tronează câte un stâlp de electricitate. Primăria spune că a fost singura soluţie pentru ca oamenii să scape de gropi, dar să nu rămână în beznă. 

de Adrian Obreja

la 18.10.2022, 21:09

Vezi și

E ca în poligonul de la şcoala de şoferi pe strada Castanilor din Făurei, judeţul Brăila. Ca să ajungă la drumul principal, şoferii îşi testează vigilenţa la volan, făcând slalom printre stâlpi înfipţi direct pe stradă. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Primul stâlp ocupă un sens de mers, iar al doilea se află pe mijlocul străzii, pe o stradă recent asfaltată şi cu marcaje rutiere proaspăt trasate. 

Localnic: Trebuia să-l mute, nu?

Reporter: Ca aspect?

Pe acelaşi subiect

Localnic: E foarte frumos.

Reporter: Reușiți să intrați cu mașina, facem o probă?

Localnic: Nu facem proba, lasati-l așa, n-aș vrea sa stric stâlpul. Să-l mute ei. 

Bucuroşi că au scăpat de gropile din drum, oamenii nici nu-şi mai bat capul cu obstacolele inedite. Sau fac haz de necaz. Explicaţia primăriei e că zona era mai mult pietonală şi doar şoferii care-şi duceau maşinile în garaje mai circulau pe acolo. Iar stâlpii au deja vechime. 

Ionel Voinea, primar Făurei: Ăia sunt de 40 de ani acolo, alimentează un sfert din oraş, e reţeaua de forţă şi n-am avut cum să-i montez. Așa l-a făcut constructorul. 

Primarul din Făurei a dat aprobare pentru asfaltare, dar nu pare să-şi fi pus problema stâlpilor din mijlocul drumului

 Acum spune că nu e treaba primăriei să-i mute, ci a societăţii de furnizare a energiei electrice. Doar că asta înseamnă iar săpături, asfalt spart, asfalt turnat din nou. 

Ionel Voinea, primar Făurei: Trebuie dezgropat cablul de forţă, repoziţionat, reîngropat şi trecut pe unul dintre stâlpii mai apropiaţi de clădire. Când voi găsi înţelegere la Electrica, pentru că nu eu mut stâlpii Electrica, atunci voi da unul dintre ei, pentru că ambii nu se poate, pentru că trebuie să preia cablul îngropat care traversează oraşul. 

Până se va întâmpla asta însă, şoferii care circulă prin zonă vor fi nevoiţi în continuare să nu-şi ia ochii de la drum dacă nu vor să ajungă într-un stâlp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Râsu'-plânsu' în Făurei: Primarul a asfaltat o stradă, dar nu a mutat stâlpii de electricitate de pe fiecare sens: "Ăia sunt de 40 de ani acolo"