Antena Meniu Search
x

Video Românii se descurcă tot mai greu cu datoriile. Cifrele care arată situația dificilă trăită de milioane de oameni

Scumpirile pe bandă rulantă îi fac pe români să renunţe la un trai decent pentru a-şi plăti datoriile. Totuşi, tot mai mulţi acumulează restanţe, iar sumele datorate cresc de la lună la lună. 

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 18.11.2022, 20:13

Vezi și

Aproape un sfert dintre români nu reuşesc să-şi achite datoriile. Majoritatea afirmă că nu mai au bani să plătească facturile la utilităţi, dar sunt tot mai multe restanţe şi la returnarea împrumuturilor sau la rate. Nu numai numărul celor care nu-şi pot plăti datoriile creşte, ci şi valoarea restanţelor. 

16% au deja de plătit mai mult decât câştigă în trei luni, iar aproape o treime datorează peste valoarea unui venit lunar. Iar jumătate dintre ei cred că vor avea dificultăţi să-şi achite restanţele.

Ce fac românii pentru a-şi acoperi datoriile

O treime spun că trebuie să renunțe la produse de bază în gospodărie, iar 14% chiar la medicamente. Concluzia este tristă.

30% dintre români trăiesc cu strictul necesar, 40% declară că au bani doar pentru un trai decent, iar 75% spun că sunt nevoiţi să facă datorii ca să poată face investiții semnificative pentru familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Românii se descurcă tot mai greu cu datoriile. Cifrele care arată situația dificilă trăită de milioane de oameni