Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii se feresc de fructele exotice. Cum se consumă fructul dragonului sau castravetele african

Fructele exotice sunt sănătate curată. Sunt pline de vitamine şi foarte recomandate în prevenirea unor boli grave. Cu toate acestea, românii le evită atunci când ajung în raioanele de fructe ale supermarketurilor. Pe unii, preţul e cel care îi ţine departe. Pe alţii, neştiinţa.

de Redactia Observator

la 11.07.2018 , 23:40

Fructele exotice sunt sănătate curată. Sunt pline de vitamine şi foarte recomandate în prevenirea unor boli grave. Cu toate acestea, românii le evită atunci când ajung în raioanele de fructe ale supermarketurilor. Pe unii, preţul e cel care îi ţine departe. Pe alţii, neştiinţa. Nu le ştiu gustul, nu ştiu cum se consumă, prin urmare, le lasă să zacă pe rafturi.

Sunt colorate, stârnesc curiozitate prin formele ciudate, dar, românii le ocolesc. 

Tentat de gustul fructelor exotice a fost şi Dorian Popa, dar doar după ce a acceptat o provocare de la fani. 

Vezi și

Prima oară am crezut că trebuie să îl mănânc cu tot cu frunza asta care îl înveleşte. Seamănă la textură cu cireaşa, dar gustul parcă este de măr, a declarat vedeta.

În magazinele româneşti găsim fructe din toată lumea. Kiwano din Africa e folosit atât ca o gustare, cât şi în salate, fiind bogat în Vitamina C şi hidratant, pe căldură. Tamarillo, din India, are un conţinut mare de fier. Kaki, din China sau Japonia, numit şi fructul zeilor, luptă cu o boală gravă, cancerul, şi protejează inima. Golden Berry - din China şi Australia - mai este numit şi fructul de aur. Datorită proprietăţilor anti-inflamatorii şi anti-oxidante. Iar Fructul dragonului, sau pitaya, din sudul Americii, întăreşte sistemul imunitar şi previne astmul. 

Ca să reziste distanţelor lungi şi modului de depozitare, fructele sunt conservate cu ajutorul unei pelicule protectoare. Peste coajă se pune ceară specială, care trebuie îndepărtată.

Florin Bălănică, nutriţionist:

Există modalităţi pentru a înlătua pelicula sau nu consumăm coaja acestor produse.

În caz că fructele se consumă cu tot cu coajă, ceara poate fi îndepărtată cu bicarbonat de sodiu sau zeamă de lămâie. Fructele exotice se vând la bucată. Un singur fruct de papaya costă 16 lei, fructul dragonului costă 19 lei, Tamarillo 8 lei, iar fructul pasiunii 8 lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Românii se feresc de fructele exotice. Cum se consumă fructul dragonului sau castravetele african