Antena Meniu Search
x

Rusia nu va exporta petrol pe piaţa mondială dacă preţul este plafonat sub costul de producţie. "Prețul petrolului va crește vertiginos"

Rusia nu va exporta petrol pe piaţa mondială dacă preţurile sunt plafonate sub costul de producţie, a anunţat  vicepremierului Alexander Novak la televiziunea rusă. Statele Unite speră să impună un plafon la prețul petrolului rusesc până în decembrie, a declarat miercuri secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo. Preşedintele Vladimir Putin a avertizat marți că preţul ţiţeiului va creşte semnificativ dacă va fi impusă o plafonare.

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 11:54

Rusia nu va exporta petrol pe piaţa mondială dacă preţul este plafonat sub costul de producţie. "Prețul petrolului va crește vertiginos"
Rusia nu va exporta petrol pe piaţa mondială dacă preţul este plafonat sub costul de producţie. "Prețul petrolului va crește vertiginos" - Profimedia

"Dacă aceste preţuri de care vorbesc ei sunt mai scăzute decât costul producerii petrolului, atunci desigur Rusia nu va asigura aprovizionarea pieţei globale cu acest petrol. Aceasta pur şi simplu înseamnă că nu lucrăm în pierdere", a declarat miercuri Novak. Cum poate Occidentul să plafoneze prețul la petrolul rusesc, citiți aici.

"Urmăm ceea ce au făcut europenii”, a declarat miercuri secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo la Aspen Security Forum din Colorado. "Au introdus ideea unui plafon de preț, dar au spus și că până în decembrie intenționează să pună în aplicare interdicția de asigurare (n. red. a navelor cargo care transportă petrol rusesc pe mare).

Scopul nostru este să ne asigurăm că, pe măsură ce această interdicție de asigurare intră în vigoare, ne aflăm într-o poziție în care există un plafon de preț, unul global, care să ajute la scăderea prețurilor în lume la energie și care, de asemenea, va permite ca petrolul rusesc să curgă pe piață”.

Vladimir Putin a avertizat marţi seară din Iran că prețul petrolului va crește vertiginos dacă preţul petrolului rusesc va fi plafonat.  Acum auzim tot felul de idei false despre limitarea cantităţilor de petrol rusesc, despre limitarea prețului la petrolul rusesc. Este la fel cum se întâmplă cu gazul. Rezultatul, surprinzător, așa spun oamenii cu studii superioare,  va fi același, o creștere a prețurilor. Prețul petrolului va crește vertiginos" a declarat Vladimir Putin reporterilor în Iran.

Pe acelaşi subiect

Ce urmăreşte SUA prin plafonarea preţului la petrolul rusesc

Janet Yellen, şeful Trezoreriei SUA, face presiuni pentru o plafonare pentru a face mai dificilă pentru Rusia finanţarea războiului din Ucraina. Oficialii au explicat că obiectivul este de a stabili un preţ la un nivel care acoperă costurile marginale de producţie, astfel încât Moscova să subvenţioneze exportarea petrolului.

Brazilia, China, India şi unele state din Africa şi Orientul Mijlociu şi-au majorat importurile de energie din Rusia, care vinde cu reducere petrol, deoarece multe rafinării din Europa au renunţat la achiziţionarea ţiţeiului rusesc.

Rusia şi-a menţinut poziţia de cel mai mare furnizor de petrol al Chinei pentru a doua lună consecutiv în iunie, cumpărătorii chinezi sporind livrările la preţuri reduse şi reducând achiziţiile mai scumpe din Arabia Saudită.  

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a importat din Rusia o cantitate dublă de păcură ​​în al doilea trimestru, la prețuri reduse. Asta în timp ce țițeiul produs în țară e rezervat pentru export la prețuri mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Rusia nu va exporta petrol pe piaţa mondială dacă preţul este plafonat sub costul de producţie. "Prețul petrolului va crește vertiginos"