Antena Meniu Search
x

Video Şirul curselor aeriene cu probleme continuă. Ce despăgubiri pot primii pasagerii dacă zborul a fost anulat sau întârziat

Zborurile întârziate sau anulate taie pofta de vacanţă. Continuă şirul curselor cu probleme. De data această sute de pasageri au aşteptat mai bine de 24 de ore în Atena o soluţie pentru a ajunge la Bucureşti. Înarmaţi-vă cu răbdare vara aceasta, avertizează specialiştii: de mâine, controlorii de trafic aerian din întreaga Europă intră în grevă. 

de Redactia Observator

la 09.07.2023, 19:50

Vezi și

Mii de pasageri au ajuns la capătul răbdării din cauza zborurilor întârziate sau anulate. Pentru zeci de turişti care veneau din Atena, drumul spre casă a devenit un coşmar derulat în mai bine de 24 de ore. 

Raluca, pasager în cursa Atena-București: Oameni cu copii, oameni mai în vârstă, toate categoriile, stres, nervi, pe timpul nostru, şi pe banii noştri! A fost o experienţă groaznică. La un moment dat cei de la hotel au obţinut informaţii cum că o să vină nişte autocare să ne preia la 8 dimineaţa, noi ne-am prezentat în faţa hotelului, nimeni nu a apărut. Pe aplicaţie mi-au spus: s-ar putea să plecaţi mâine, dar mai avem un avion marţi. Păi, stai un pic, că până marţi e mult!

Alt zbor, aceeaşi aşteptare şi nesiguranţă. 200 de pasageri care mergeau în Sardinia au ajuns la Roma, după ce avionul a aterizat de urgenţă. GPS aeronavei s-ar fi stricat. Timp de 12 ore, oamenii au stat în aeroport şi au dormit pe bagaje.

Pasageră: Ne-au spus că ei nu ştiu despre ce este vorba, ne-au dat nişte tichete de 4 euro ca să ne cumpărăm o apă. Noi trebuia să plecăm la 13.45 şi am plecat la 2 jumătate noaptea.

Pe acelaşi subiect

În aer au rămas şi cei care s-au întors din Napoli. Zborul pe care îl aşteptau vineri a fost gata abia duminică. Compania care a avut zboruri cu probleme promite că va face tot posibilul pentru a evita astfel de incidente. "Wizz Air își cere scuze călătorilor afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea sa principală".

De luni, conctrolorii de trafic aerian din Europa anunţă greve

În ultima perioadă, zborurile au devenit o loterie.

Alin Stan, reporter Observator: De luni şi până joi, aproape 30 de curse au fost anulate şi mai bine de 350 au fost amânate mai bine de o oră. Principalele motive au fost date de întârzierea echipajului şi de problemele tehnice.

Specialiştii ne recomandă să ne înarmăm cu răbdare.

Răzvan Pascu, specialist turism: Dacă zborul cu adevărat va fi anulat sau întârziat nu uitaţi că sunteţi eligibili să primiţi o compensaţie între 200 şi 600 de euro, dincolo de un nou bilet de avion sau de banii pe biletul respectiv.

Andrei Iornescu, broker asigurări: Asigurarea storno poate fi destul de utilă pentru asigurat în contextul în care avem o întârziere a zborului care trebuie să fie mai mare de 4 ore.

Haos va fi şi în perioada următoare: de mâine, controlorii de trafic aerian din întreaga Europă anunţă greve. Specialiştii estimează că peste 12.000 de zboruri ar putea fi amânate sau anulate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Şirul curselor aeriene cu probleme continuă. Ce despăgubiri pot primii pasagerii dacă zborul a fost anulat sau întârziat