Antena Meniu Search
x

Video Avion cu turişti români, aterizare de urgenţă la Roma. Piloţii au anunţat pasagerii că s-ar fi stricat GPS-ul

Scene incredibile într-un avion plin cu români care mergeau în vacanţă în Sardinia. Aeronava a aterizat de urgenţă la Roma. Piloţii au anunţat pasagerii că s-ar fi stricat GPS-ul. Este al treilea incident al companiei în ultimele trei zile. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 08.07.2023, 19:49

Aeronava era programată să decoleze la ora 11.30 de pe aeroportul Otopeni, doar că a avut întârziere până la ora 12.45. După ce au fost îmbarcaţi, au fost ţinuţi o oră pe pistă, iar apoi au decolat. După două ore de zbor au fost anunţaţi că trebuie să aterizeze de urgenţă din cauza unei probleme. Acum, se caută o soluţie pentru ca aceştia să ajungă la destinaţia finală, deşi unii dintre ei nu ar mai vrea să continue călătoria cu aceeaşi aeronavă. 

Numai în ultimele 24 de ore, mii de români au fost nevoiţi să aştepte cu orele prin aeroporturile internaţionale pentru a putea ajunge la destinaţii. Unul dintre zborurile companiei Wizz Air din această dimineaţă, pe ruta Bucureşti-Roma, a fost amânat de mai multe ori. În cele din urmă, a fost anulat.

Cristi, pasager: Am intrat, au închis uşile. Motoarele nu porneau, o căldură infernală. Lumea după o jumătate de oră a început să facă reclamaţie că nu mai puteau. 

Marian, pasager: Suntem ca-n filmele cu proşti. Ne-au întors în aeroport. Eu am renunţat pentru că ajung prea târziu la conferinţă.

Pe acelaşi subiect

Cristi şi Marian nu sunt singurii care au trecut printr-o astfel de situaţie. Alţi 200 de români care trebuiau să decoleze de pe aeroportul Fiumicino din capitala Italiei au fost nevoiţi să se descurce cum pot, după ce aceeaşi companie low cost a anulat zborul. 

Teodor, pasager: Cel mai apropiat zbor către Bucureşti este doar duminică. Aceste zboruri sunt destul de costisitoare pentru a fi achiziţionate din nou. Am fost îndrumaţi să achiziţionăm din nou aceste bilete online. 

Al treilea incident al companiei Wizz Air în ultimele trei zile

Şi o cursă Lisabona-Bucureşti a operatorului aerian maghiar nu a fost efectuată

Pasager: Am fost anunţaţi de către cei de la poartă de acolo că zborul s-a anulat fără altă alternativă. M-am întors unde m-am cazat. Am copiii mici, nu puteam să rămân în aeroport. Am căutat alt zbor. Cel mai ieftin era cu escală. 800-900 de euro de persoană. Nu-mi permit să dau pentru 4 persoane, 4 mii de euro. 

Wizz Air a comunicat că într-unul din cele trei cazuri a fost vorba de o verificare tehnică neplanificată. Eurocontrol, organismul european de gestionare a traficului aerian, spune că mii de zboruri ar putea să aibă întârzieri sau să fie anulate lunile acestea. Zilnic, între 33 şi 34 de mii de curse au loc în Europa, cu 8% mai multe ca anul trecut. Aeroporturile sunt super aglomerate, iar spaţiul aerian utilizabil e cu 20% mai mic din cauza războiului din Ucraina. În plus sunt anunţate greve ale controlorilor. Prima va avea loc pe 15 iulie în Italia. 

Pasagerii cărora le sunt amânate sau anulate zborurile pot primi până la 600 de euro. Pe lângă contravaloarea biletului de avion, pot avea parte şi de alte compensaţii. 

Ramona Colea, recuperări compensaţii: Să păstreze toate documentele de călătorie, rezervarea iniţială, cartea de îmbarcare, eticheta de bagaj. Orice chitanţă, factură, bon care confirmă că au avut cheltuieli cu cazare, masă şi transport. Aceste cheltuieli trebuie să fie generate de situaţia creată. 

Foarte important! Nu se acordă despăgubiri dacă zborul a fost anulat din motive excepţionale, de exemplu din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Nici dacă vi s-a oferit un zbor alternativ pe aceeaşi rută, cu un orar de zbor asemănător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Avion cu turişti români, aterizare de urgenţă la Roma. Piloţii au anunţat pasagerii că s-ar fi stricat GPS-ul