Antena Meniu Search
x

"Nu mă așteptam să găsesc mai mult sânge decât am văzut în Beirut într-un avion Air France". Călătoria dezastruoasă a unui cuplu care a zburat pe ruta Paris-Toronto

Avioanele au reputaţia de a fi unele dintre cele mai sigure şi rapide mijloace de transport. Cu toate acestea uneori curăţenia acestora poate lăsa de dorit, aşa cum a păţit Habib Battah, un jurnalist din Liban care călătoarea în SUA alături de soţia sa. Cei doi se aflau la bordul unui zbor Paris-Toronto atunci când au observat un miros extrem de neplăcut care venea chiar de sub scaunele lor, conform CNN.

de Adrian Popovici

la 06.07.2023, 17:14

Cei doi călătoreau împreună cu cele două pisici ale lor, fiecare aflându-se într-o geantă specială pentru transport. Iniţial, Habib a crezut că mirosul neplăcut s-ar putea datora felinelor şi a decis să verifice, dar s-a dovedit că nu acestea erau responsabile. Încercând să afle originea mirosului, bărbatul s-a pus în genunchi şi s-a uitat sub genţile în care se aflau pisicile. Spre dezgustarea sa şi a soţiei sale, Habib a descoperit o pată de aproximativ 50 de centimetri pe care a început să o cerceteze.

"Am spus că miroase a rahat. Mi-a înmânat șervețele umede. Am început să șterg și era roșu – roșu de sânge. Și a continuat să se înroșească. Voiam doar să văd ce este. După un timp, unul dintre însoțitorii de zbor mi-a spus: ‘«Ar fi bine să te speli pe mâini, poftim nişte mănuși»."

În timp ce bărbatul încerca să cureţe pata, căpitanul navei a luat legătura cu turnul de control din Paris. Oficialii de la Air France i-au transmis acestuia că într-un zbor anterior un pasager ar fi suferit o hemoragie. Din fericire, acesta a supravieţuit, dar sângele pe care l-a pierdut nu a fost curăţat complet, aşa cum a cerut căpitanul acelei curse.

După ce a început să cureţe pata de sub scaunul său, Habib a descoperit că o parte din sângele de podea a intrat într-o geantă în care se afla una dintre pisici, iar pentru a o curăţa a avut nevoie de un întreg pachet de şerveţele umede. În acelaşi timp, el a încercat să afle de la însoţitorii de zbor care este protocolul aplicabil într-o astfel de situaţie, dar răspunsurile acestora l-au convins că nu ar exista.

"Transmit din Beirut de 20 de ani ca jurnalist. Am trăit războaie, atacuri aeriene, am văzut asasinate, mașini capcană și am supraviețuit la limită exploziei portului (n.r. din 2023). Am crezut că am văzut totul. Nu mă așteptam să găsesc mai mult sânge decât am văzut în Beirut într-un avion Air France."

A fost un zbor lung pentru cuplu, care spune că li s-a oferit "două sticle mici de apă" ca recompensă, și li s-au dat două pături de la clasa I pentru a acoperi podeaua. În plus, deoarece zborul a fost plin cei doi nu au putut fi mutați. "A trebuit să stăm acolo mirosind sângele pentru următoarele șapte ore", spune Habib. "Mirosul de sânge putred este asemănător gunoiul de grajd. Mi-am scos pantofii la începutul zborului și am găsit sânge şi pe șosete", explică acesta. Din nefericire pentru el, un anunţ ulterior al Air France a confirmat că sângele de pe podea era amestecat cu fecale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » "Nu mă așteptam să găsesc mai mult sânge decât am văzut în Beirut într-un avion Air France". Călătoria dezastruoasă a unui cuplu care a zburat pe ruta Paris-Toronto