Antena Meniu Search
x

Video Şoferii spun adio cozilor de la ghişeu. Documentele de înmatriculare vor putea fi obţinute online. "Să ne aliniem celorlalte ţări"

Dispar cozile nesfârşite de la ghişeele Direcţiei de Permise. Multe servicii se mută pe internet. Deja se pot face plăţi online pentru anumite servicii, iar unele documente pot fi obţinute la fel.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 28.10.2021, 20:34

Vezi și

În încercarea de a scăpa de cozile din faţa direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare, instituţia mută tot mai multe servicii în online. 

Rodica Popescu - purt. de cuv. DRPCIV: Primul serviciu lansat este păstrarea numărului de înmatriculare. Următoarele aplicaţii care sunt preconizate a fi aplicabile până la sfârşitul anului sunt radierea unui vehicul, emiterea unui duplicat al certificatului de înmatriculare sau a permisului li transcrierea. 

60% din haosul obişnuit de la ghişee ar urma să dispară astfel. 

Şofer: Totul programat online şi acum să văd cât stau la ghişeu. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Apoi să nu vă mai deplasaţi nici până aici?

Şoferi: Şi mai bine, să vedem dacă vor implementa acest lucru.

Iniţiativa, văzută cu ochi buni de cetăţeni

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Există deja câteva situaţii în care şoferii îşi pot rezolva problemele fără să aştepte la cozi interminabile. Zilnic, se fac circa 15.000 de programări online şi sunt emise peste 10.000 de documente. 

Şoferiţă: E mult mai rapid decât să stai la cozi. Ar fi foarte bine să se facă toate în online.

Autoritatea pentru Digitalizarea României, înfiinţată anul trecut, are planuri mari. Vrea să ne scape de mersul la cele mai multe ghişee în următorii trei ani.

Octavian Oprea - preşedinte ADR: Ne-am propus să dezvoltăm aceste servicii digitale şi să interoperabilizăm bazele de date pentru ca instituţiile să comunice între ele şi cetăţeanul să nu se mai plimbe de la un ghişeu la altul un document cu o informaţie pe care statul deja o deţine.

Cea mai accesată platformă digitală a statului este în momentul de faţă ghişeul.ro. Peste un milion de români fac aici diverse plăţi, inclusiv amenzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Şoferii spun adio cozilor de la ghişeu. Documentele de înmatriculare vor putea fi obţinute online. "Să ne aliniem celorlalte ţări"