Antena Meniu Search
x

Video Statistică: Creştere a numărului de înmatriculări pentru maşinile noi, în ultimele luni. Dacia, în topul celor mai vândute mărci

Prima lună de toamnă nu a fost cea mai bună pentru piaţa auto. Numărul de înmatriculări din septembrie a fost cu aproape 14 la sută mai mic faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Însă este doar o perioadă mai slabă dintr-un an, care altfel a fost bun. Mai ales pentru vânzarea maşinilor rulate.

de Redactia Observator

la 02.10.2021, 09:42

Vezi și

Chiar dacă luna septembrie nu a fost favorabilă pieței de profil, totuși, datele cumulate ale primelor 9 luni sunt cât se poate de bune. Autoturismele noi înregistrează o creștere generală de 4,3%.

Preferatele românilor rămân, însă autoturismele rulate, astfel că în primele 9 luni ale acestui an, au fost înmatriculate 305.140 autoturisme rulate, cu 10,7% mai mult comparativ cu perioada similară din 2020.

În topul celor mai vândute mărci regăsim mașini produse în țara noastră: Dacia a vândut cele mai multe unități, (2.435 de unități), urmată de Hyundai (894 unități), Toyota (783 unități), Volkswagen (589 unități), și Ford (569 unități).

Și înmatriculările de vehicule comerciale au crescut în primele 9 luni, la fel ca cele ale motocicletelor, mopedelor sau ATV-urilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Statistică: Creştere a numărului de înmatriculări pentru maşinile noi, în ultimele luni. Dacia, în topul celor mai vândute mărci