Antena Meniu Search
x

Un gigant a inaugurat fabrica din Sibiu. Vor fi create peste 300 de locuri de muncă

La Sibiu a fost deschisă, joi, o fabrică de producţie care oferă peste 330 de locuri noi de muncă. Fabrica de confecţii a fost construită în zona de vest a Sibiului şi este parte a grupului de lux Prada.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 24.10.2022, 17:47

Un gigant a inaugurat fabrica din Sibiu
Un gigant a inaugurat fabrica din Sibiu - Facebook Primăria Oraşului Sibiu

Primarul Astrid Fodor a participat joi, 20 octombrie, la deschiderea unei noi unități de producție în zona industrială vest a Sibiului: Hipic Prod Impex, o unitate a grupului Prada. Fabrica a fost construită pe str. Bruxelles, pe un teren în suprafață de 31.000 mp, a scris într-o postare pe Facebook pe Primăria Municipiului Sibiu.

Noi locuri de muncă pentru sibieni

"Fiecare unitate de producție nou construită sau care se extinde demonstrează concret că Sibiul rămâne atractiv pentru investitori prin tot ceea ce oferă. Faptul că un grup prestigios, precum Prada, cu exigențe și standarde foarte înalte, a ales Sibiul ca locație de producție este cu atât mai îmbucurător, pentru că înseamnă că s-a constatat un potențial bun în oraș, potrivit unui brand internațional de lux și de mare prestigiu. Deschiderea fabricii Prada este benefică pentru Sibiu în primul rând pentru că va crea noi locuri de muncă, dar și pentru faptul că diversifică industriile reprezentate în oras." (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

La festivitate au participat membri ai board-ului Prada, printre care s-a numărat domnul Massimo Vian - director industrial al grupului Prada și Daniele Borsi - directorul diviziei genți a acestui brand. De asemenea, a participat conducerea locală a fabricii din Sibiu, dezvoltatorul proiectului și reprezentanți ai instituțiilor locale.

Pe acelaşi subiect

De menționat este faptul că această clădire a fost proiectată de arhitectul Guido Canali, autorul „Prada Garden Factories” care îmbină arhitectura cu natura, obținând astfel spații luminoase.

Date asumate cu Ministerul Finanțelor indică însă o investiție totală de circa 19 milioane euro (15,66 milioane euro cheltuieli eligibile și 3,24 milioane euro cheltuieli neeligibile), pentru o investiție care va genera 331 locuri de muncă și care va avea în spate și un ajutor de stat de 7,83 milioane euro, scrie profit.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri economice » Un gigant a inaugurat fabrica din Sibiu. Vor fi create peste 300 de locuri de muncă