Antena Meniu Search
x

Video Tinerii români nu mai vor salarii mici. Suma uriașă cerută de un candidat: "Vin cu pretenţii găsite pe site-uri americane"

Salarii motivante şi program de lucru flexibil. Pentru tineri, sunt cele mai importante criterii atunci când îşi caută un loc de muncă. Zilele acestea s-a desfăşurat la Bucureşti cel mai mare târg de cariere. Lipsa forţei de muncă îi determină pe angajatori să-şi modifice ofertele în aşa fel încât candidaţii să fie mai uşor de mulţumit. 

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 20:15

Vezi și

Bani mulţi şi stres puţin. Asta au căutat cei peste şapte mii de candidaţi prezenţi la cel mai mare târg de cariere din România. Pe lista dorinţelor viitorilor angajaţi, la loc de cinste e şi flexibilitatea. 

Candidat: Momentan lucrez hibrid, adică şi acasă, dar şi de la birou. Aş dori, câteodată când lucrez de acasă, aş dori să am opţiunea să pot lucra după program. Spre exemplu, dacă a intervenit ceva la ora 16 şi am o treabă de familie, să lucrez după ora 18, ora 20, când am o portiţă de timp. 

Cum deficitul de personal e tot mai grav, angajatorii n-au de ales şi se adaptează cerinţe

Denisa Matei, reprezentant organizator: A nu se separa atât de mult ca în 2019 viaţa personală şi viaţa profesională. A fi tu un tot, să mă asigur că îţi face plăcere să lucrezi alături de noi. Aşadar, flexibilitatea poate fi înţeleasă să îşi găseşti în ziua ta de muncă timp şi pentru câteva hobby-uri şi pasiuni care să te dezvolte şi pe tine. 

Pe acelaşi subiect

Dacă în unele situaţii, angajatorii sunt dispuşi la compromis, când vine vorba de salariu, pretenţiile salariale ale tinerilor li se par nerealiste. 

Unii candidați au cerut salarii ca în Statele Unite

Cristian Lucan, reprezentant companie: Sunt unele persoane care vin cu nişte pretenţii salariale găsite pe site-uri americane.

Reporter: Ne daţi nişte exemple?

Cristian Lucan, reprezentant companie: Da, au venit angajaţi şi ne-au cerut 6-7.000 de euro. Au impresia că România ar trebui să se alinieze la standardele vestului din punct de vedere salarial, dar nu va fi niciodată aşa. Am avut juniori care se aşteptau să ia în mână 3.000 de euro. 

Iar cine nu-şi găseşte jobul perfect caută inclusiv în domenii care nu au legătură cu domeniul în care au studiat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Tinerii români nu mai vor salarii mici. Suma uriașă cerută de un candidat: "Vin cu pretenţii găsite pe site-uri americane"