Video Un român a vândut 30 de garsoniere cu doar 13.000 de euro, deşi nu erau ale lui. Unei victime i-a returnat 3 euro
Un bărbat din Giurgiu este anchetat de poliţişti după ce a vândut un bloc întreg care nu era al lui. S-a dat drept proprietar, iar oamenii l-au crezut. Aşa a adunat peste un milion de euro, iar printre păgubiţi sunt şi agenţi de Poliţie. Păcăliţii încearcă acum disperaţi să îşi recupereze banii, dar individul le-a spus senin că nu îi mai are.
Peste 30 de oameni au plătit avansul pentru o garsonieră în acest bloc din Giurgiu, fără să se întrebe de ce sunt vândute sub preţul pieţei: 13.000 de euro pentru o locuinţă de 26 de metri pătrați. Au înţeles că au fost păcăliţi abia când nu au putut să mai dea de cel care se recomandase proprietarul clădirii.
"El în 2023 a luat numai de la mine și de la câțiva prieteni peste 100.000 de euro. Am încercat cu el în toate felurile și am văzut că nu are niciun fel de gând să dea banii înapoi", povesteşte un păgubit.
Una dintre femeile înşelate a avut un şoc după ce l-a somat pe escroc să îi returneze banii: "Sunt trei euro pe care i-a trimis înapoi în cont".
Păgubiţii au făcut reclamaţie la Poliţie în speranţa că îşi vor recupera banii, dar ce au aflat le-a spulberat speranţele. Individul a provocat o pagubă de peste un milion de euro. În fața polițiștilor a recunoscut că nu mai are, însă, niciun ban. A cheltuit toată această sumă pe diferite mașini de lux. Asta deși nu deține permis de conducere.
- Sporul de antenă de 15% ar putea fi eliminat complet. Explicaţia ministrului Dezvoltării
- Mii de pensionari din Arad, fără pensii mărite după recalculare. Angajații Casei de Pensii se plâng că nu mai...
- Câţi bugetari sunt în România. Aproape 23% din totalul angajaților din ţară lucrează la stat
- Întârzieri la plata lucrărilor de înnisipare de pe litoral. Reacţia ministerului Mediului
- Curs BNR, 22 ianuarie 2025. Leul românesc câştigă aproape 5 bani în raport cu dolarul american
Suspectul nu e de găsit
Poliţiştii au deschis dosar penal pentru înşelăciune, dar suspectul nu este de găsit. Mai mulţi păgubiţi oferă recompensă oricui oferă informaţii despre escroc.
"Într-una din situații a solicitat 5.000 de euro pentru un teren situat în intravilanul municipiului, un teren de aproape 600 de metri pătrați. O sumă infimă, zic eu. Oamenii au fost încântați de ofertă. Cea mai mare activitate a avut-o în cursul anului trecut, în primăvară. Cred că a promis toate garsonierele din blocul respectiv", spune Angelica David, avocat.
"Aș spune ca oamenii să fie mai atenți la dezvoltator. Poți să faci un antecontract, poți să îl ai, poți să dai în judecată, poți să câștigi procesul și să iei... ce? Dacă omul nu are lichidități și nu are ce să își dea, e plecat din țară și banii sunt deja cheltuiți?", arată Cristi Priză, agent imobiliar.
Cum să eviţi înşelătoriile
Agenţii imobiliari te sfătuiesc să verifici atent actele imobilului în care cumperi locuinţa, să plăteşti un avans cât mai mic posibil şi să semnezi contractul în faţa unui notar pe care îl alegi tu.
- Verifică actele imobilului
- Plăteşte cel mai mic avans posibil
- Alege tu notarul pentru semnarea contractului
- Înscrie precontractul în Cartea Funciară
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰