Antena Meniu Search
x

Video Un trend global poate duce la majorarea salariilor în următoarele 12 luni. Schimbări pe piaţa muncii din România

Fenomenul care deja a luat amploare la nivel mondial, denumit "marea demisie", continuă şi în România: va aduce salarii din ce în ce mai mari! 

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 08:50

Vezi și

Anul viitor, ca să nu plece, angajaţii vor pune presiune din ce în ce mai mare pe creşterea salariilor. Potrivit unui sondaj la care au participat peste 52 de mii de angajaţi din 44 de ţări, trei din zece oameni intenţionează să solicite o majorare de salariu în următoarele 12 luni. În România, procentul este de 40%. 

"Marea demisie". Românii vor salarii mai mari

În acelaşi timp, 16% dintre angajaţii români declară că intenţionează să-şi schimbe locul de muncă în viitorul apropiat. Un procent care vine să întărească trendul global, care ajunge la aproape la 20%. În ceea ce priveşte nivelul salarizării la ora actuală, doar 13% dintre români consideră că sunt plătiţi corect, iar 26% sunt de părere că se poate şi mai bine de atât. De altfel, motivaţia salarială este şi principalul motiv pentru care aproape opt din zece angajaţi de la noi ar schimba locul de muncă. Un procent apropiat de cel regăsit la nivel global. 

Cât de pregătiţi sunt românii pentru piaţa muncii

Cert este că, în prezent, doar unul din cinci români declară că este mulţumit de jobul pe care îl are. După salariu, cei mai mulţi ar schimba locul de muncă dacă astfel se vor putea simţi în largul lor. De asemenea, în proporţie de 40%, românii cred că angajatorii nu investesc suficient în tehnologii inovative. Iar 35% deplâng lipsa de oportunitate de a învăţa de la colegi cu aptitudini tehnologice şi digitale mai avansate decât au ei înşişi. În acest context, vorbim de aproape o treime dintre angajații români care consideră că nu sunt pregătiţi pentru o piaţă a muncii a viitorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Un trend global poate duce la majorarea salariilor în următoarele 12 luni. Schimbări pe piaţa muncii din România