Antena Meniu Search
x

Video Locuri de muncă bine plătite în România. Ce salarii vor candidaţii şi care sunt aşteptările angajatorilor

Continuă goana după locuri de muncă bine plătite în România. Au fost multe provocări în ultimul timp şi ele ne-au schimbat priorităţile. Există un studiu recent care arata asta. 70% dintre cei întrebaţi au spus că trăiesc mai intens atunci când se simt împliniţi la locul de muncă. Chiar mai mult decât atunci când petrec timpul cu cei dragi. Poate asta ar putea fi o explicaţie pentru aglomeraţia care a fost astăzi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, eveniment care s-a desfăşurat în mai multe oraşe din ţară. În timp ce angajatorii au căutat oameni pe care să-i formeze şi care mai apoi să evolueze în firmă, candidaţii au pus accent pe pasiune, salariu şi mediul de lucru.

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 17:46

Vezi și

"Te sunăm ca să avem un interviu şi stabilim acolo toate detaliile necesare". Peste 900 de joburi au fost prezentate la Bursa Locurilor de Muncă din judeţul Suceava. Cele mai multe sunt în municipiul Suceava. "Sunt oferte cu adevărat variate. 53 de joburi pentru studii superioare, 145 de locuri de muncă pentru cei necalificaţi şi 211 locuri de muncă pentru studii medii şi profesionale", explică Anca Capverde, AJOFM Suceava. 

Bursa Locurilor de Muncă. Ce salarii vor românii

Candidaţi au fost destui. Fiecare ştie exact ce caută. "Ceva în domeniul graficii, în prelucrare video. Momentan nu am găsit nimic. Mi-ar place să am un job flexibil şi să am libertatea să-mi dezvolt creativitatea", spune unul dintre candidaţi. "Să am un job unde să merg cu drag, să am o echipă cu care să mă înţeleg şi unde să mă dezvolt. Nu am aşteptări salariale foarte mari. Undeva la 2.000 - 2.500 de lei, pentru început", mărturiseşte un altul. În schimb, acest candidat are aşteptări mai mari: "Să fie un salariu cât de cât decent. Peste 3.500 de lei măcar"

"Pe lângă partea financiară, candidaţii îşi doresc şi un mediu plăcut de lucru, dar şi posibilitatea de a se dezvolta profesional", spune Angela Bertea, reporter Observator. De cealaltă parte, şi angajatorii au unele aşteptări. "Candidatul ideal, să-şi dorească să muncească. Noi suntem dispuşi să îi învăţăm, să îi formăm, tot ce ţine de noi", afirmă Ştefan Manolache, angajator. "Să fie dornici să evolueze în carieră. Noi oferim un mediu propice pentru acest lucru, investim în oameni", precizează Radu Bocancea, angajator.

Pe acelaşi subiect

Oraşele din România care pun la bătaie cele mai multe joburi

Aglomeraţie a fost şi la Iaşi. Peste 1.100 de locuri sunt disponibile în acest judeţ. "Eu sunt în somaj şi e prima oară când particip la bursa locurilor de muncă. Aş vrea un post de infirmier, dacă se poate", povesteşte un candidat care a depus cinci CV-uri. După doi ani de pauză din cauza pandemiei, Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost organizată vineri în 76 de locaţii. Peste 31 de mii de joburi au fost prezentate la eveniment, cele mai multe fiind în Bucureşti, Cluj şi Braşov. 

Locuri de muncă disponibile

  • Bucureşti – 4.425 de locuri de muncă
  • Cluj – 2.352 de locuri de muncă
  • Braşov – 1.602 de locuri de muncă

Fericirea angajaţilor români

  • Când sunt împliniţi la job: 70% 
  • Când petrec timpul cu cei dragi: 48% 

Ce contează pentru angajaţi

  • Să primească aprecieri: 61% 
  • Să facă lucrurile cu pasiune: 55% 
  • Să înveţe şi să se dezvolte: 39% 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Locuri de muncă bine plătite în România. Ce salarii vor candidaţii şi care sunt aşteptările angajatorilor