Antena Meniu Search
x
LIVE

O elevă din Baia Mare a primit o bursă de studiu în Tanzania

Mulţi români visează să călătorească măcar o dată în viaţă în Africa! O astfel de oportunitate i-a fost oferită unei eleve dintr-un oraş din Satu Mare, olimpică la matematică şi chimie şi campioană naţională în rezolvarea cubului Rubik. Rezultatele excepţionale i-au adus o bursă în Tanzania.

De Redactia Observator la 02.08.2019, 17:51
Vezi și

Mulţi români visează să călătorească măcar o dată în viaţă în Africa! O astfel de oportunitate i-a fost oferită unei eleve dintr-un oraş din Satu Mare, olimpică la matematică şi chimie şi campioană naţională în rezolvarea cubului Rubik. Rezultatele excepţionale i-au adus o bursă în Tanzania. Aşa că, în ultimii doi ani de liceu, va studia în ţara exotică, cu insule de o frumuseţe rară şi care găzduieşte unele dintre cele mai faimoase parcuri naţionale de pe continent.

În doar 48 de secunde, legată la ochi, Raluca a reuşit să rezolve cubul rubick. Are 16 ani şi este elevă la unul dintre cele mai bune licee din Baia Mare.  

Îi place să studieze şi să înveţe lucruri noi. Printre cărţi, exerciţii la matematică şi chimie - materii la care este olimpică, îşi face timp şi pentru pasiunea ei - rezolvarea cubului rubick. 

Şi-a descoperit acest hobby în urmă cu aproape zece ani, când fratele ei mai mic a primit cadou o astfel de jucărie. Curioasă din fire și perseverentă, acum se mândrește cu doua recorduri naționale. 

Rezultatele excepţionale au ajutat-o să obţină o bursă de studii la United World College, în Tanzania. Aşa că ultimii doi ani de liceu îi va face în ţara exotică. Acolo, alături de elevi din peste 80 de țări, va avea parte de o experiență unică și provocatoare. 

Raluca Grigoraş, elevă: Mă aştept să găsesc o varietate de oameni total diferiţi şi cu alte idei. Am învăţat despre Tanzania că este una dintre cele mai acceptabile ţări din Africa. Eu mă voi afla intr-o zonă mai montană, care nu are o climă total diferită de a noastră. Trebuie doar să-ţi doreşti să faci o schimbare şi nu poate aduce decât lucruri bune această experienţă 

Mama Ralucăi a fost cea care i-a fost mereu alături.

Irina Grigoraş, mama Ralucăi: A fost greu de luat o decizie şi nu am luat o decizie de pe o zi pe alta. Când se întâmplă lucruri care vezi şi simţi că sunt aranjate ca rezultatul să fie unul pozitiv, ai credinţa că ai ales bine 

În prezent, există 17 colegii United World College ce reunesc tineri talentaţi din peste 155 de ţări.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » O elevă din Baia Mare a primit o bursă de studiu în Tanzania