Antena Meniu Search
x

Elevii au început cursurile de pregătire pentru examenele naţionale, în condiţii speciale şi reguli sanitare stricte (Video)

După trei luni acasă, elevii de clasele a opta şi a douăsprezecea s-au întors astăzi în bănci. Nu au putut să-şi îmbrăţişeze colegii şi nici să se apropie prea mult. Şcoala e cu adevărat altfel după epidemie. Cei care nu trec testul termometrului la examene vin într-o sesiune specială.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 02.06.2020, 22:18

Vezi și
  • Doar aproximativ jumătate dintre elevii din clasele terminale au participat la primele cursuri de pregătire.
  • Elevii, obligați să poarte mască de protecție în interiorul școlii.

"Aruncă masca. Te dezinfectezi, iei mască nouă. O fixăm pe nas și sub bărbie", este testul pe care elevii trebuie să-l treacă pentru a intra la ore. 

Traseul este bine stabilit în toate şcolile din ţară. Spre săli, toalete şi spre ieşire. 

"Eu sunt bucuroasă că ați venit. Din păcate, să știți că trebuie să purtăm măștile", este mesajul cu care o profesoară îi întâmpină pe elevi. 

E o premieră şi pentru noi jurnaliştii, pentru că de când mă ocup de domeniul învățământ, nu am mai văzut niciodată elevi mai emoționați ca astăzi. Este pauză și este liniște acum. Poate că nu i-a ajutat nici vremea de afară, poate că vine examenul peste două săptămâni, dar cu siguranță cel mai mare stres a fost astăzi respectarea regulilor sanitare. 

Un elev de clasa a 12-a spune că "trebuie să purtăm măști. Nu avem voie să stăm în bănci câte doi. Dacă vrem în pauze, nu avem cum. Cei care suntem cu ochelari este destul de greu. Am mai găsit niște trucuri cu săpun, pastă de dinți, să nu se mai aburească". 

O elevă spune că "mi-e un pic groază să mă duc direct în examene fără să vin la şcoală înainte".

Şi pentru profesori școala e altfel acum. În cancelarie au stat la distanţă şi au încheiat mediile. 

Marina Olteanu, profesoară Școala Maica Domnului: Acum arată așa. Foarte bine arată, dar e puțin mai rece. E mai goală. 

Nadia Baloteanu, director Școala Săcălaz: A fost un pic straniu. Nu seamănă cu intrarea obişnuită în şcoală. Pentru mine a fost emoţionant. Am senzaţia că e un alt început. 

Cei care nu trec proba termometrului în ziua examenelor mai au şansă să ajungă la facultate. 

Cristian Tănase, purtător de cuvânt Ministerul Educației: Vorbim de o sesiune specială pentru cei care sunt izolați la domiciliu, au temperatura peste 37,3 grade Celsius sau sunt în carantină și sesiunea standard pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea anterioară.

Peste 70 la sută dintre elevii de clasele a opta și a douăsprezecea și-au anunțat inițial participarea la cursurile de la şcoală. Astăzi, însă, puţin peste 50% au fost prezenţi în bănci. În Capitală, cei mai puţini, pentru că au preferat şcoala online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Elevii au început cursurile de pregătire pentru examenele naţionale, în condiţii speciale şi reguli sanitare stricte (Video)