Antena Meniu Search
x
LIVE

Video O nouă materie ar putea fi introdusă în şcoli. Disciplina ar putea apărea în orele elevilor de gimnaziu

Elevii ar putea studia în curând o nouă materie în şcoli. Potrivit proiectului aceasta vine în sprijinul sănătăţii copiilor şi ar putea fi predată fie în cadrul orelor de sport, fie ca materie separată. 

De Clara Mihociu la 03.10.2023, 08:40
Vezi și

Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport a propus ministerului Educației introducerea educației nutriționale în școli fie ca materie de sine stătătoare, fie ca modul în cadrul orelor de sport.

Părinții sunt mulţumiţi de iniţiativă şi spun că un astfel de curs ar fi binevenit, mai ales că România se află pe un loc rușinos în ceea ce privește obezitatea infantilă. 

"Obiectivul nostru major - introducerea acestei discipline noi de educaţie nutriţională în şcoli, la nivelul gimnazial - trebuie finalizat, implementat fie ca materie de sine stătătoare (cazul ideal), fie ca modul de studiu în cadrul orelor de sport sau ale unor discipline conexe. Sănătatea şi educaţie nutriţională a copiilor noştri sunt esenţiale pentru viitorul nostru ca naţiune. Cu sprijinul vostru, al tuturor părinţilor şi factorilor de decizie din România, putem să aducem această schimbare şi să ne asigurăm că tinerii noştri cresc puternici şi sănătoşi", a subliniat vicepreşedintele ANS.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » O nouă materie ar putea fi introdusă în şcoli. Disciplina ar putea apărea în orele elevilor de gimnaziu