Antena Meniu Search
x

Zeci de profesori din toată ţara, notaţi cu 1 la titularizare

Examenul de titularizare din acest an confirmă din nou situaţia extrem de gravă din învăţământul românesc! Zeci de profesori din toată ţara au obţinut nota 1. Iar câteva sute nu au reuşit să ia nici măcar nota de trecere pentru un post de suplinitor.

De Redactia Observator la 23.07.2019, 21:27
Vezi și

Examenul de titularizare din acest an confirmă din nou situaţia extrem de gravă din învăţământul românesc! Zeci de profesori din toată ţara au obţinut nota 1. Iar câteva sute nu au reuşit să ia nici măcar nota de trecere pentru un post de suplinitor. Rezultatele sunt tot mai slabe de la un an la altul. Diferenţa este că anul acesta cei care nu au luat cinci nu mai au ce căuta la catedră. 

Printre profesori, nota cinci la examenul de titularizare a fost primită cu multă bucurie. Este nota de trecere pentru un post de suplinitor. 

În Bucureşti, 8 dintre candidaţi nu au luat nici măcar 2. 

Mihaela Neacșu, inspector şcolar general Bucureşti: Patru dintre ei nu au lucrat în învăţământ până acum, patru dintre ei însă au activat anul acesta în învăţământul bucureştean. Este regretabil 

Daniela Vişoianu, specialist în Educaţie: Trebuie să fim oneşti şi să le spunem să-şi facă bagajele şi să-şi caute alt job. Nu au ce să caute într-o sală de clasă

În Capitală, 16% dintre cei care au dat examenul de titularizare au luat note sub 5. Aproximativ 30% au reuşit să ia între 5 şi 7. Asta înseamnă că anul acesta, vor putea fi profesori şi învăţători suplinitori. La aflarea rezultatelor, mulţi s-au hotărât să depună contestaţie. 

Din peste 24.000 de lucrări din toată ţara, în centrele de evaluare au fost notate doar puţin peste 19.500.

Daniela Vişoianu, specialist în Educaţie: Ştiindu-se această regulă cu nota cinci, frecvent, în multe judeţe au fost zeci şi sute de candidaţi care au ieşit din sala de examen, ca să rămână în continuare în sistem cu notele luate la examenele din anii precedenţi

Cu această strategie, se vor întoarce la catedră. 

Cea mai slabă rată de promovare la titularizare a fost în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Caraş Severin şi Ialomiţa. În Prahova, Hargita, Dolj şi Cluj au fost cele mai multe note de peste 7. 

Şi în Galaţi, profesorii care au luat peste cinci s-au bucurat azi de marea realizare.  

De anul acesta, profesorii care nu au luat cel puţin cinci la examen nu mai au dreptul să fie la catedră.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Zeci de profesori din toată ţara, notaţi cu 1 la titularizare