Antena Meniu Search
x

Sorin Cîmpeanu vrea ca elevii din localitățile unde rata de infectare scade sub 1 să revină în bănci chiar de a doua zi

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea ca elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare în localitățile lor scade sub 1 la mia de locuitori. Până în acest moment, prezenţa în bănci se decidea în fiecare săptămână, în ziua de vineri.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 16.05.2021, 18:26

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei - Hepta

Sorin Cîmpeanu a postat un mesaj pe Facebook în care subliniază că doreşte ca elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare în localitățile lor scade sub 1 la mia de locuitori. 

Textul integral al mesajului ministrului Educaţiei

''Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3).

Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Cercetare, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie - rata de infectare. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. In acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.

Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala. Insistam în continuare pe respectarea riguroasă a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor.''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Sorin Cîmpeanu vrea ca elevii din localitățile unde rata de infectare scade sub 1 să revină în bănci chiar de a doua zi